Ministar obrane Rončević otputovao u Afganistan

HRVATSKI ministar obrane Berislav Rončević sa suradnicima otputovao je u ponedjeljak poslijepodne u višednevni posjet pripadnicima hrvatskog kontingenta vojne policije koji sudjeluju u međunarodnim mirovnim snagama u Afganistanu (ISAF).

Hrvatsko izaslanstvo u Afganistan bi trebalo stići u srijedu rano ujutro. Rončević bi se tijekom posjeta trebao sastati sa zapovjednikom ISAF-a generalom Rickom Hillarom, visokim predstavnikom NATO-a u toj zemlji Hikmetom Cetinom, te afganistanskim ministrom obrane Qaserom Fahimom Khanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
To je prvi posjet ministra obrane pripadnicima hrvatskog kontingenta koji od veljače prošle godine sudjeluju u međunarodnoj mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu pod NATO-ovim zapovjedništvom. To je vojna postrojba u zasad jedinoj međunarodnoj mirovnoj misiji u kojoj sudjeluju hrvatske oružane snage.

U afganistanskom glavnom gradu Kabulu trenutno je treći vod hrvatske vojne policije, njih 50 od kojih su tri žene, a tijekom šestomjesečne misije obavljaju klasične vojno-policijske zadaće i pomažu sadašnjoj afganistanskoj vladi u uspostavi vlasti nakon što je krajem 2001., nakon građanskog rata i intervencije snaga antiterorističke koalicije, svrgnut talibanski režim.

Hrvatska postrojba je u sastavu njemačkog vojnog kontingenta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara