Kajin o poništenju uknjižbe zemljišta

Potpredsjednik IDSa Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Rovinju izrazio uvjerenje kako su propale mogućnosti uknjižbe zemljišta koje nije uključeno u temeljni kapital pretvorbenih društava.

Odlukom Vrhovnog suda u prosincu lanjske godine uknjižba 200 hektara zemljšita Jadranturista u vlasništvo Tvornice duhana Rovinj proglašena je bespravnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kajin je danas rekao da se ´Istra nije borila samo za sebe tražeći da to zemljište pripadne jedinicima lokalne samouprave, nego i za sve ostale u Hrvatskoj´. U Istri je to bilo izraženije nego u ostalim hrvatskim krajevima jer su turistička društva u Istri privatizirana od 1992. do 1993. osim vrsarske ´Anite´ i novigradske ´Lagune´. Primjerice, u Dalmaciji to nije bio slučaj jer je privatizacija počela nedavno i stoga je tek sada suočena s tzv. istarskim problemom, kazao je Kajin, koji smatra kako će to zemljište, unatoč zahtjevima IDS-a da pripadne lokalnoj upravi, ipak pripasti državi.

Kajin se nada kako će i to zemljište za godinu, dvije ili tri pripasti lokalnoj upravi i samoupravi kao što joj se, dodao je, vraćaju vojna zemljišta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara