Kako smo kapitulirali pred braniteljem koji je tinejdžerki na silu uvalio jezik u usta

Kako smo kapitulirali pred braniteljem koji je tinejdžerki na silu uvalio jezik u usta

Foto: Index/FaH

SVAKI put kad pomislite da se hrvatsko društvo ne može spustiti niže na civilizacijskoj ljestvici, svane novi dan i uvjerite se da uvijek može - gore.

>> Udruga osuđenog bludnika traži zabranu Europske noći kazališta: "Tamo će biti srpski pisci"


>> Iz straha od ljutih veterana odgođena Noć kazališta


Jučer je tako odgođeno održavanje međunarodne kulturne manifestacije Europska noć kazališta. Razlog? Odgodu je tražio Mladen Pavković, osuđeni bludnik nad maloljetnicom, kojeg nemilice promovira portal Željke Markić.

Pavković, inače predsjednik jedne od bezbroj udruga veterana Domovinskog rata, jučer je u priopćenju zatražio da Europska noć kazališta bude odgođena jer se ta jednodnevna manifestacija trebala održati na dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Da stvar bude još gora, Pavković je svoj talibanski zahtjev "obrazložio" tvrdnjom da će na Europskoj noći kazališta biti izvedene i predstave čiji su autori, zamislite užasa, pisci iz Srbije.

Popuštanje pred osuđenim bludnikom nad tinejdžericom


Pavković je ujedno i čovjek koji je nepravomoćno osuđen jer bludničio nad tada 18-godišnjom djevojkom koja je preko student servisa radila u njegovoj izdavačkoj tvrtki.

"Proglašen je krivim što je dana 22. srpnja 2013. godine tijekom prijepodnevnih sati u Koprivnici, u svom uredu, u Dugoj ulici, u cilju zadovoljavanja spolnog nagona, za vrijeme dok je ona obavljala poslove prijepisa, prišao njenom radnom stolu i iznenada je protiv njene volje zagrlio i prislonio svoja usta na njena, kojom prilikom je svoj jezik stavio u njena usta", stoji u obrazloženju presude s Općinskog suda.

Pavković nije poznat "samo" kao osuđeni bludnik nad tinejdžerkom, inače kćeri ratnog veterana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Isti čovjek nedavno je Marku Perkoviću Thompsonu, pjevaču koji je svojevremeno pjevao koljačku pjesmu "Jasenovac i Gradiška stara" u kojoj se slave ustaški zločini, dodijelio "veliku zlatnu plaketu". Pavkovićeva udruga nedavno je "Velikim zlatnim srcem" nagradila i redatelja Jakova Sedlara, notornog falsifikatora ustaških zločina u Jasenovcu.

Beskonačno podilaženje svakom tko se prozove "braniteljem"


Nakon jučerašnje kukavičke odluke o pomicanju termina Europske noći kazališta, savršeno je jasno da smo se, zahvaljujući beskonačnom podilaženju svakom tko sam sebe prozove "braniteljem", pa čak i osuđenom bludniku nad tinejdžerkom, doveli u situaciju da likovi koji bi se u normalnim zemljama nalazili na margini društva (ili u zatvoru), određuju kako će izgledati svakodnevni život u Hrvatskoj.

Dovoljno je prozvati sam sebe "braniteljem" i možete apsolutno sve, neovisno o tome što o vama govore sudske presude. Kako je to svojevremeno "krasno" rastumačio Tomislav Karamarko, u Hrvatskoj za branitelje zakoni ne vrijede.

Radi se o potpunoj kapitulaciji bilo kakve ideje o demokratskom, civiliziranom i slobodnom društvu. Želite organizirati kazališni događaj? Ne može bez odobrenja branitelja privilegija.

Ako su se branitelji borili za povratak jednoumlja - nisu se trebali ni truditi


Jesu li se branitelji u ratu borili za slobodu, demokraciju i neovisnost ili društvo u kojem će oni preuzeti ulogu koju je prije toga imala Komunistička partija Jugoslavije? Ako je odgovor ovo drugo - nisu se trebali ni truditi.

Presuda za bludničenje nad tinejdžerkom u svakom bi normalnom društvu isključila bludnika iz bilo kakvih procesa odlučivanja o bilo čemu, ali ne i u Hrvatskoj. Ovdje je takva osoba netko tko odlučuje o rasporedu održavanja kazališnih predstava među kojima ima i onih, možete li zamisliti goreg užasa, koje su napisali Srbi.

Pavkovićeva pobjeda nad Europskom noći kazališta ne govori ništa o njemu samome, bar ne ništa što nismo znali i prije, ali o ostatku ovog kukavičkog i bijednog društva govori baš sve.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara