Kalifornijski senator i borac protiv prava homoseksualaca priznao da je gay

Tekst: I.Kri.
Foto: ihc.ca.gov

KALIFORNIJSKI senator i žestoki borac protiv prava homoseksualaca Roy Ashburn je u intervju priznao da je gay.

Konzervativni republikanac je svoje priznanje javnosti dao u intervju radiju Kern. Političar je prošlog tjedna uhićen kako vozi pod utjecajem alkohola te se od tada u javnosti spekuliralo da se vraćao iz noćnog kluba koji posjećuju uglavnom homoseksualci. "Ja sam homoseksualac... To su riječi koje su za mene dugo vremena bile teške", kazao je Ashburn u emisiji konzervativne voditeljice Inge Barks, piše Telegraph.

Nekoliko puta glasao protiv mjera usmjerenih prema pravima homoseksualaca

55-godišnji političar i otac četvero djece rekao je kako je sve do uhićenja 3. ožujka svoj profesionalni život pokušavao odvojiti od svoga privatnog. "Kada sam prešao tu liniju i prekršio zakon te ljude izložio riziku, tada je to postalo drukčije i ljudima sam dugovao objašnjenje", kazao je Ashburn. Dan nakon što je političar uhićen, medijima se proširila informacija da je te večeri bio u noćnom gay klubu Faces te da je na suvozačkom sjedalu njegova službenog automobila bio neidentificirani muškarac.

Ashbourn smatra kako činjenica da je homoseksualac ne utječe na to kako on obavlja svoj posao. U svojih 14 godina senatskog staža Ashbourn je nekoliko puta glasao protiv mjera koje su bile usmjerene prema pravima homoseksualaca.

Više se neće kandidirati na izborima

Prošle godine je bio protiv ustanovljavanja dana sjećanja na poznatog aktivista homoseksualca Harveyja Milka. Političar se brani da je tako glasao zato što glasači koji su ga birali smatraju da bi trebao tako glasati. Najavio je da se više nikada neće kandidirati na izborima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara