Kalmeta: Birači prepoznali kvalitetan rad HDZ-a

DOPREDSJEDNIK HDZa i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta zahvalio je danas na konferenciji za novinare biračima 9. izborne jedinice na velikom postotku glasova koji je dobila kandidacijska lista HDZ-a, rekavši kako su "birači prepoznali kontinuitet i kvalitetan rad HDZ-a".

"No, nema mjesta euforiji i pretjeranom slavlju s obzirom na to da su poznate okolnosti u kojima se nalazi Hrvatska", rekao je dopredsjednik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kalmeta je rekao da će Zadarska županija i grad Zadar imati "dobar status u Vladi RH i budućem sazivu Sabora" s obzirom na to da su izabrana tri zastupnika iz Zadarske županije s liste HDZ-a.

Kalmeta je demantirao spekulacije o svom skorašnjem odlasku u Zagreb na novu dužnost. "O tome se uopće nije razgovaralo u stranci i prerano je otvaranje bilo kakvih kadrovskih pitanja", rekao je.

Osvrnuvši se na izgred koji se u noći nakon objave rezultata izbora u Zadru dogodio na Trgu pet bunara ispred stranačkih prostorija SDP-a, "u kojemu su pojedini članovi Mladeži HDZ-a vrijeđali članove SDP-a", Kalmeta je rekao da žali zbog tog izgreda, te da je odmah čim je doznao za njega nazvao čelnike zadarskog SDP-a te im se ispričao. "HDZ očekuje službeno izvješće o tome i budite uvjereni da ćemo izgrednike strogo sankcionirati ako se sve to pokaže točnim", rekao je Kalmeta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara