Kalmeta više nije nedodirljiv: HDZ izgubio u Zadru!

Foto: Davor Pongračić, Jure Mišković / Cropix

RASPOLOŽENJE Darka Milinovića i Božidara Kalmete u izbornom stožeru HDZ-a na prvi pogled bilo je sasvim opravdano: HDZ je sačuvao svoju utvrdu u devetoj izbornoj jedinici, gdje je ostvario i najbolji rezultat.

U Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji HDZ-ovci su dobili 37,87 posto glasova, dok je Kukuriku koalicija dobila deset posto manje. Pobjedu je HDZ odnio još samo u petoj i desetoj izbornoj jedinici, ali u oba slučaja s mizernom razlikom od oko jednog postotnog boda. No, dok Milinović ima razloga za slavlje, s obzirom da je u Gospiću 59 posto birača glasalo za HDZ, Kalmeta je svoj položaj zadarskog šerifa i službeno izgubio.U samom Gradu Zadru, prema rezultatima koji su obrađeni do 1 ujutro, uvjerljivo je slavila Kukuriku koalicija sa čak 41 posto glasova! HDZ je na teritoriju Zadra dobio 25,67 posto glasova. To su ujedno i jedine dvije opcije koje su u Zadru prošle prag.

"Ovaj rezultat je očekivan", poručila je SDP-ova Omerka Šarić u izbornom stožeru Kukuriku koalicije u Zadru te dodala: "Ovo nije bila utakmica SDP-a i HDZ-a, ovo je bila utakmica koju su dobili naši građani. Mi smo bili samo navijači".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara