Kanađanin poginuo na vojnoj vježbi u Bugarskoj, nije mu se otvorio padobran

Kanađanin poginuo na vojnoj vježbi u Bugarskoj, nije mu se otvorio padobran
Ilustracija: Ivo Čagalj/PIXSELL

KANADSKI padobranac poginuo je u noći na utorak na vojnoj vježbi pod američkim zapovjedništvom u Bugarskoj, a drugi Kanađanin i dvojica Amerikanaca su ozlijeđeni, pišu bugarska glasila.

Glasnogovornica bugarske vojske Violina Valeva rekla je da su žrtve strani državljani, ali nije navela iz kojih su zemalja. Vojnici su skakali padobranom po noći s visine od 400 metara, dodala je.

Nesreća se dogodila iznad aerodroma Češnigirova, blizu Plovdiva na jugu, dok su snage za brzu intervenciju izvodile padobranske skokove u okviru vježbe Brzi odgovor u kojoj je sudjelovalo više zemalja NATO-a, priopćilo je ministarstvo obrane.

Ozlijeđena trojica nisu u životnoj opasnosti

Kako piše informativna mrežna stranica Traffic.news, kanadskom vojniku nije se otvorio padobran, a druga trojica su ozlijeđena jer su iskočili prebrzo jedan za drugim. Život im nije u opasnosti, piše portal Dnevnik.bg.

Brzi odgovor je vježba pod američkim zapovjedništvom koja se od 11. do 24. lipnja održava u Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj uz sudjelovanje 5600 vojnika, među kojima je 1495 padobranaca. U njoj sudjeluju Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Španjolska, Velika Britanija, Sjedinjene Države i Kanada.

Zadaća ove vojne vježbe je "poboljšati međusobnu zračnu operabilnost među NATO-vim članicama". Bugarska je članica Sjevernoatlantskog saveza od 2004. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara