Kandidat Kukuriku koalicije novi gradonačelnik Varaždina: Habuš dobio 70 posto glasova

Kandidat Kukuriku koalicije novi gradonačelnik Varaždina: Habuš dobio 70 posto glasova

Foto: Željko Hajdinjak (Cropix)

PREMA prvim neslužbenim rezultatima izbora za gradonačelnika Varaždina,  novi čelni čovjek tog grada i nasljednik Ivana Čehoka bit će Goran Habuš, član HNS-a i predstavnik Kukuriku koalicije. U drugom krugu izbora sučelio se s neovisnim kandidatom Zlatkom Horvatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjećamo, izbori u Varaždinu raspisani su nakon što je Ivan Čehok u srpnju podnio ostavku iz Remetinca gdje je završio zbog sumnji da je sudjelovao u malverzacijama kojima je grad Varaždin oštećen za više milijuna kuna.

Na izbore je danas izašlo 14.580 glasača, a Goran Habuš osvojio je 10.213 glasova, dok je njegov protukandidat Zlatko Horvat osvojio 4.066 glasova, javlja evarazdin.hr.

Habuš i službeno pobjednik

Predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva za izbor gradonačelnika Grada Varaždina Alan Pretković u večeras malo prije 21 sat objavio je prve službene rezultate drugog kruga za izbor gradonačelnika.

Na izbore je izašlo 14580 birača što je 35,34 posto od ukupno 41.256 glasača u gradu Varaždinu. Sa osvojenih 10.213 glasova, odnosno 70,05 posto u drugom izbornom krugu pobijedio je Goran Habuš ( HNS-SDP-HSU ). Nezavisni kandidat Zlatko Horvat dobio je 4.066 glasova odnosno 27,89 posto.

Objavljeno je kako  tijekom izbora nisu prijavljene veće nepravilnosti na biračkim mjestima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara