Kandidati za glavnog ravnatelja HRT-a u petak pred saborskim Odborom za medije

Kandidati za glavnog ravnatelja HRT-a u petak pred saborskim Odborom za medije

Foto: FAH, HRT

SABORSKI Odbor za informiranje, informatizaciju i medije planira u petak razgovarati s pet kandidata koji su se javili na natječaj za glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.

Od pet kandidata, trojica su djelatnici HRT-a - Siniša Kovačić, aktualni vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, bivši glavni ekonomist te kuće Ante Rončević te bivši direktor programa HRT-a Božidar Domagoj Burić.

Na pitanja članova Odbora trebali bi odgovarati i Josip Jurčević te Dinko Čutura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić prekršio pravila natječaja

Odbor se planira očitovati i o Izvješću o radu Vijeća za elektroničke medije za koje Vlada traži da se ne prihvati, spočitavajući Vijeću da nije izvršilo zakonske zadaće te da nije spomenulo da je jedna njegova članica bila u sukobu interesa, jer je istovremeno obnašala dvije dužnosničke pozicije.

Vlada Saboru predlaže da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smjeni sve članove Vijeća i predsjednicu Mirjanu Rakić, koja je sredinom ožujka već podnijela ostavku na dužnost predsjednice Vijeća i Agencije za elektroničke medije, ističući kako nije više mogla izdržati pritiske kojima je izložena.

Podsjetimo, Nadzorni odbor HRT-a prihvatio je Kovačićevu prijavu, iako je prekršio pravila natječaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara