Kaos od ranog jutra: Nesreće i gužve diljem zemlje - na Lučkom kolona 14km, kod Sv. Roka 9km

Kaos od ranog jutra: Nesreće i gužve diljem zemlje - na Lučkom kolona 14km, kod Sv. Roka 9km

Foto: FaH

NA SVIM cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora promet je vrlo gust, vozi se u kolonama koje se sporo kreću, a na nekim cestama kolone povremeno stoje.

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora, u koloni i uz povremene zastoje vozi se na dionicama A1, A4, A7, riječkoj obilaznici, na graničnim prijelazima Kašel i Plovanija, duž Jadranske magistrale te prema i s otoka Krka.

>>  Zapeli ste u koloni? Šaljite nam svoje fotke na desk@index.hr

Kako je javio Hrvatski autoklub (HAK) u 14, 30 sati, u koloni i uz povremene zastoje vozi se na: autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2, prije tunela Mala Kapela u smjeru Zagreba (kolona koja se kreće oko 1 km), kroz tunele u smjeru Dubrovnika, između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok (kolona u smjeru mora koja se sporo kreće duga je oko 9 km), a na pojedinim dionicama u oba smjera; autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena, kolona je oko 1 km; autocesti A7 pred naplatom Rupa i na dionici u smjeru Krka, pa se vozila zaustavljaju prije tunela Burlica; riječkoj obilaznici kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre; na graničnim prijelazima Kašel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 4 km, a kod tunela Učka u smjeru Rijeke promet teče nesmetano; duž Jadranske magistrale (osobito na dionici Novi Vinodolski-Senj, na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska) te s otoka Krka u smjeru kopna kolona je 4 km, a u smjeru Krka oko kilometar.

Na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 14 km, a na NP Demerje 7 km.

Zbog veće sigurnosti i protočnosti prometa na autocesti A1, između odmorišta Jasenice i Marune, (od 237+200 km-232+800 km) u smjeru Zagreba zatvoren je trak za spora vozila. Vozi se u koloni koja je u pokretu, uz povremene zastoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: ulazak: Karasovići, Rupa, Plovanija, Kaštel, Nova Sela, Gabela (1 sat), Ličko Petrovo Selo (1 sat), Kamensko (1 sat), Gornji Brgat (1 sat), Zaton Doli; izlazak: Bregana, Bajakovo (do 3 km), Ličko Petrovo Selo (1 sat) Klek; oba: Metković (ulaz 2 sata, izlaz 1 sat), Macelj (izlaz kolona 800m, 30 minuta čekanja), Stara Gradiška, Goričan.

Zbog usporenog prometa u Sloveniji poslije graničnog prijelaza Macelj na naplati Trakošćan kolona je oko kilometar. Zbog stajanja u tunelu vozila se zaustavljaju ispred tunela Frukov Krč.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema otoku Cresu (Brestova, Valbiska), Rabu (Stinica) i Pagu (Prizna) te u trajektnim lukama Zadar i Split, a povremeno i u pristaništima s otoka prema kopnu.
 


 

 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara