Kaos u Hong Kongu: Policija puca pravim mecima, jedan čovjek zapaljen

Kaos u Hong Kongu: Policija puca pravim mecima, jedan čovjek zapaljen
Screenshot: YouTube

HONGKONŠKA policija pucala je na prosvjednike i ranila jednu osobu u novoj eskalaciji nasilja dok protuvladini prosvjedi ulaze u šesti mjesec, objavili su lokalni mediji i očevici.

Policija je pucala pravim mecima prema prosvjednicima u istočnom dijelu hongkonškog otoka, objavili su lokalni mediji. Cable TV je objavila da je jedan prosvjednik teško ranjen. Na videosnimkama vidi se ranjeni prosvjednik kako leži u lokvi krvi.

Bolnički izvori navode da je jedan teško ranjeni 21-godišnjak primljen u bolnicu te da je operiran.

Policija je u izjavi ustvrdila da su radikalni prosvjednici podigli barikade na više lokacija u gradu te je pozvala prosvjednike da "odmah prestanu s ilegalnim aktivnostima".

Policija je prvi put upotrijebila prave metke pucajući na prosvjednike u kolovozu kad su ranjena dvojica tinejdžera. Obojica su preživjela.

Čovjek zapaljen

Na ulicama Hong Konga zapaljen je i jedan muškarac. Kako pišu lokalni mediji, razlog su prepirke oko nacionalnog identiteta.

Ovaj tragičan događaj zbio se usred kaosa tijekom današnjih prosvjeda.

Policija provodi istragu nakon što je jutros u četvrti Ma On Shan hongkonške regije Novi Teritoriji zapaljena muška osoba, izjavio je lokalni policijski dužnosnik, a prenosi Bangkok Post.

Na društvenim medijima pojavio se videozapis na kojem se vidi kako nepoznate osobe tijekom prepirke polijevaju muškarca zapaljivom tekućinom i zatim ga spaljuju. Kako piše CNN, muškarac se sukobio s prosvjednicima.

Na snimci se vidi muškarac kako se s nekim prepire. U jednom trenutku netko ga polijeva tekućinom, a potom i pali. Muškarac je odmah počeo gorjeti i trčati hodnikom. Nepoznati muškarac je kritično.

Prosvjedi traju mjesecima

Prosvjedi koji su započeli prije više od pet mjeseci ne posustaju. Prosvjednici su bijesni zbog kineskog miješanja u slobode u Hong Kongu zajamčene u okviru predaje te bivše britanske kolonije matici zemlji 1997. Službena Kina te optužbe odbacuje kao neutemeljene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara