Kapetan Dragan prostački izvrijeđao ministricu pravosuđa

Kapetan Dragan prostački izvrijeđao ministricu pravosuđa

RATNI zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, poslao je kranje prostačko pismo hrvatskoj ministrici pravosuđa Vesni Škare-Ožbolt u kojem joj poručuje "da ako želi rat imat će ga", te da će započeti sudski proces protiv australskih medija, kojeg će završiti "kao što je završio Glinu i Škabrnju".

Vasiljković u pismu naziva hrvatsku ministricu pravosuđa "promiskuitetnom kujom", pa dodaje kako ju tako naziva s punim pravom.

"Ja imam više dokaza da si ti promiskuitetna kuja nego što ti imaš da sam ja ratni zločinac". - stoji u pismu kapetana Dragana.

Hrvatska ministrica pravosuđa potvrdila je u razgovoru za Index kako je pismo proslijedila policiji, te da se nema namjeru obazirati na prijetnje kapetana Dragana, niti komentirati njegovo pismo.

Dodala je kako će sve daljnje radnje prepustiti hrvatskom pravosuđu.

Ministrica nam je kazala i kako je pismo vrlo prostog i uvredljivog sadržaja, po čemu se vidi da je kapetan Dragan izgubio živce, ali nam ga ipak nije željela proslijediti pozivajući se pritom na Zakon o medijima, pa smo do njega morali doći drugim putem.

Izdan nalog za raspisivanje tjeralice za kapetanom Draganom

Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Dalibor Dukić izdao je danas nalog policiji za raspisivanje međunarodne tjeralice za Draganom Vasiljkovićem, poznatijem po nadimku kapetan Dragan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sudu kažu da je Vasiljković državljanin Srbije i Crne Gore te Australije s nepoznatim prebivalištem.

Nalog za raspisivanje tjeralice izdan je sukladno članku 486. Zakona o kaznenom postupku, jer je Vasiljković, kojeg se sumnjiči za ratne zločine protiv zarobljenika i civila, u bijegu a rješenjem šibenskog Županijskog suda mu je određen pritvor.

Danas su, naime, postala pravomoćna rješenja istražnog suca Dukića o određivanju pritvora i provođenju istrage protiv kapetana Dragana.

Istragu je zatražilo šibensko Županijsko državno odvjetništvo, koje ga tereti da je kao zapovjednik jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojba, odnosno zapovjednik nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojba "Alfa", postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

Vasiljković trenutačno nije dostupan hrvatskim vlastima, jer živi u Australiji.

Kako se doznaje u Ministarstvu pravosuđa, odluku o izručenju, nakon hrvatskog zahtjeva, treba donijeti australski ministar pravosuđa.

A.H./N.B./Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara