"Karadžić je često lagao, no to ne znači da je sve što kaže besmislica"

FLORENCE HARTMANN, bivša glasnogovornica haškog tužiteljstva te autorica knjige "Mir i kazna", rekla je kako bi svjedočenje Radovana Karadžića pred haškim sudom moglo biti rizično za zapadne zemlje.

"Sad kad je Karadžić napokon uhićen, on može puno toga ispričati o tajnim dogovorima koji su doveli do pada Srebrenice. Za velike zapadne sile njegovo svjedočenje predstavlja veliki rizik", izjavila je Hartmann, dodajući kako "Karadžić sad može osobno ispričati što je bilo, makar će se njegovi navodi morati provjeriti, jer je često lagao, iako to ne znači da je sve što on kaže besmislica".

"Kad se Karadžić kasnije pojavi u sudnici, morat ćemo pažljivo slušati što ima za reći", smatra bivša glasnogovornica Carle del Ponte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hartmann je dodala i kako je "srpska tajna služba cijelo ovo vrijeme točno znala gdje se Karadžić nalazi". "Hoće li biti uhićen ili neće, bilo je samo pitanje političke volje, koja dugo nije postojala ni u Srbiji, ni u velikim zapadnim zemljama", rekla je Hartmann, ponovivši tako stavove koje je iznijela u svojoj knjizi "Mir i kazna".

I.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara