Karamarko žestoko brani Hasanbegovića, želi ukinuti Titov trg

Karamarko žestoko brani Hasanbegovića, želi ukinuti Titov trg

Foto: Hina

TOMISLAVA KARAMARKA ne dira previše što je velik dio javnosti zgrožen izborom novog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, čovjeka koji je otvoreni štovatelj ustaškog poglavnika Ante Pavelića te bivši predsjeednik mladeži HČSP-a. Novi ministar kulture također negira Ustav i antifašizam.

Tomislav Karamarko smatra da u izbori Hasanbegovića na čelo ministarstva kulture nema ništa sporno te da neće pristati na harangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

""Na harangu neću pristati, ne vidim ništa što je gospodin Hasanbegović rekao da je loše. Da je neracionalno i da nije istinito. Prema tome uvijek ću stati iza istine i iza naših ljudi. Izjava da je antifašizam floskula je izvučena iz konteksta. To izvlače oni koji žele antifašizam izjednačiti s komunističkom diktaturom. To su oni koji nikada ne žele priznati komunističke zločine, jer da ih žele priznati onda bi tražili objektivnog krivca za to, a to je Josip Broz Tito. Još uvijek imamo njegov trg. Zašto se ti kulturni radnici ne pobune protiv toga", zapitao se Karamarko.

Ustvrdio je da je on za to da se ukine to ime trgu.  "Ja sam uvijek za to, ali vidite ovi protivnici, ovi antifašisti, neistiniti antifašisti, jer da su pravi antifašisti onda bi znali izjednačiti totalitarizme, a to su komunizam i fašizam i nacizam. Prema tome ako se možemo disctancirati od raznih Hitlera, Musolinija itd, onda se možemo i od Josipa Broza", istaknuo je Karamarko i poručio da će Vlada premijera Oreškovića biti "antifašistička, antikomunistička i antitotalitaristička".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara