Karamarko: Postoje indicije da je bilo zloporaba PNUSKOK-a i SOA-e, netko mora odgovarati

Karamarko: Postoje indicije da je bilo zloporaba PNUSKOK-a i SOA-e, netko mora odgovarati

Foto: FAH

ŠEF HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je nakon sastanka s Tihomirom Oreškovićem i rektorom Borasom kako su na sastanku razgovarali o sveučilištima i reformama koje će se u budućnosti provoditi.

Kazao je da ne zna zašto Petrov nije bio na sastanku, ali da misli da se nalazi u Metkoviću te da su cijelo vrijeme u kontaktu preko telefona. Upitan je i je li istina da Orešković traži potporu HNS-a, IDS-a i SDP-a te je kazao da o tome ne zna ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko ne pita tko će biti ministar financija, gospodarstva, poduzetništva, energetike, a ja vam neću reći baš zato što stalno pitate o MUP-u. Mi ćemo se dogovoriti za MUP. Tu treba doći kvalitetan čovjek koji će MUP staviti u funkciju. Postoje indicije da je bilo zloporaba PNUSKOK-a i SOA-e, što je po meni nedopustivo. Tko god dođe, morat će provesti reforme ako je potrebno, a čini se da je. I bit će pod paskom", kazao je Karamarko komentirajući tvrdnje da je Petrov praćen.

"Bio sam u tom svijetu pa nešto o tome znam. Malo se tu brkaju termini, jedno je praćenje, a drugo je izlistavanje poziva i izrada analize tih poziva. Mislim da to treba istražiti i ako je bilo tako kako u MOST-u tvrde, netko za to treba odgovarati", kazao je Karamarko.

Dodao je i da će se idući tjedan razgovarati o konkretnim imenima ministara u budućoj vladi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara