Karlovac: Od vlažna snijega popucale žice - iz sustava ispale trafostanice

ZBOG gusta i vrlo vlažna snijega što se hvatao na žice noćas je iz strujnog sustava ispalo 250 ili 40 posto trafostanica HEP-a na Distributivnom području karlovačke "Elektre" i one se danas ponovno osposobljavaju za rad.

Prije podne oko 150 radnika osposobilo je dvjestotinjak trafostanica, a pedesetak ih se osposobljava i popodne, doznaje se od direktora karlovačke "Elektre" Antona Mudnića. Bez struje su još južni dijelovi vojnićke, dijelovi općina Barilovića, Generalskog Stola, Tounja i manji dio grada Ogulina.

Zbog zauzetosti tehničkih ekipa uklanjanjem kvarova na visokonaponskim mrežama mnogobrojni potrošači nemaju struje ni ondje gdje su trafostanice osposobljene za redovit rad, jer će popravak niskonaponske mreže početi tek sutra.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Mudnić je rekao kako uklanjanje kvarova nije skupo, a da je veća šteta zbog gubitka od neisporučene struje na tako velikom području.

Da je temperatura zraka bila stupanj dva niža, snijeg bi bio manje vlažan pa ni žice ne bi popucale. U brdskim krajevima na istome području, gdje je temperatura niža, znatno je manje kvarova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara