Kaštelanka prijavila muškarca iz okolice Zadra, tvrdi da ju je analno silovao

Kaštelanka prijavila muškarca iz okolice Zadra, tvrdi da ju je analno silovao
Ilustracija: 123rf

ŽENA iz Kaštela prijavila je policiji prošle nedjelje da ju je analno silovao muškarac iz okolice Zadra. 

Ona ima 52 godine, a on 45 godina. Muškarac je otprije poznat policiji jer je ranije osuđivan za slična djela, a nakon što je odslužio zatvorsku kaznu, odselio se u inozemstvo.

Uhićen i priveden

Prošle nedjelje je uhićen u okolici Zadra i priveden u istražni zatvor u Zadru, odakle je sutradan prebačen u istražni zatvor u Splitu.

Završetkom kriminalističke obrade osumnjičeni je uz kaznenu prijavu ispitan pred županijskim državnim odvjetnikom u Splitu. Nakon što je dao iskaz, pušten je na slobodu. Sud nije odredio mjere opreza prema žrtvi, a istraga za silovanje je nastavljena.

Žena koja ga je prijavila je za Slobodnu Dalmaciju ispričala svoju stranu priče.

“Tko zna koliko je zla nanio drugim ženama, tko zna... Ali, Bog sve vidi, Bog sve zna. Sigurna sam da ovaj put Bog neće dopustiti da taj manijak prođe nekažnjeno", rekla im je i dodala da ne može vjerovati da je pušten na slobodu.

"Ne mogu vjerovati da je pušten! Pa mene nisu ispitali! Ja to nisam ni znala! Sad kad ste mi to rekli, smrznula sam se od straha", rekla je kada je od novinara čula da je 45-godišnjak slobodan.

"Ne mogu vjerovati! Ne mogu vjerovati! Cijelu nedjelju provela sam s policijom u bolnici, gdje su me pregledali liječnici i izuzeli sve tragove, dobila sam i pilulu za dan poslije... Strašno! Pa zar netko misli da bih ja samu sebe u sve ovo uvalila da mi se to nije dogodilo? Da nisam silovana?! Sada sam spremna pod punim imenom i prezimenom za medije govoriti o svemu što mi se dogodilo, jer ovo je stvarno prevršilo svaku mjeru", dodala je.

Boluje od PTSP-a

Ispričala je novinarima Slobodne kako boluje od PTSP-a, da ima 40-postotni invaliditet, da je korisnica centra za socijalnu skrb i pučke kuhinje te da pati od depresije. 

Rekla im je i kako joj se nakon silovanja psihičko i fizičko stanje pogoršalo i da je već bila kod psihijatrice tražiti pomoć jer joj je nova trauma pogoršala stanje s PTSP-om. 

"Uništena sam. Već danima ne spavam, spala sam na 46 kila. Još sad strahujem da mi taj manijak ne pokuca na vrata. Zvala sam policiju da me zaštiti, a oni su rekli da će poslati patrolu. Zamolila sam prijatelja da prespava kod mene, ne mogu više biti sama…", rekla je.

Kaže da ju je silovao na drugom susretu

Muškarca kojeg je prijavila za silovanje upoznala je prošlog listopada preko Facebooka. Nakon upoznavanja na društvenim mrežama su se susreli u Kaštelima u dva navrata i dva puta imali seksualni odnos uz pristanak.

No 52-godišnjakinja je za Slobodnu Dalmaciju ispričala kako ju je na drugom susretu, nakon seksualnog odnosa uz pristanak, muškarac prisilio na analni seks. Rekla im je kako su se drugi put našli u jednom privatnom apartmanu te kako joj je putem slao poruke lascivnog i pornografskog sadržaja.

"Kao da je htio pokazati kakvo mu je stanje svijesti. Pisao je kako ćemo se sve seksati, što će mi raditi. Obećao mi je bio i brak, a ja, kako se trenutno nalazim u jednoj lošoj životnoj situaciji, u takvom njegovu odnosu prema meni vidjela sam tračak svjetla, bijeg od problema, osobu koja me razumije. Svidio mi se zbog toga", ispričala je.

Rekla je za Slobodnu Dalmaciju i kako je, čim su došli u apartman, osjetila da je on kao neka druga osoba te kao da nije bio isti čovjek iz prvog susreta.

"Dok smo se seksali, grizao me po tijelu. Nije mi se sviđalo, nisam uživala kao prvi put. Bacao me po krevetu, na sve strane, jer je puno jači od mene i bila sam izmorena. Svršio je u mene iako sam mu rekla da to ne radi. Ustala sam se iz kreveta i htjela otići zapaliti cigaretu. On je rekao da još ostanem u krevetu, da ćemo se još malo zabavljati. Nisam htjela, bila sam ljuta, umorna i nisam osjećala nikakvu potrebu za seksom. On me onda uzeo, okrenuo na stomak, i tri minute nakon prvog odnosa, htio prisiliti na analni seks. Lijevu ruku mi je okrenuo na leđa i s noćnog ormarića uzeo dječju kremu. 'Što to radiš, pusti me', rekla sam mu, ali on me još snažnije pritisnuo k sebi. 'Znam što hoćeš, nemoj to raditi', rekla sam mu. 'Ne, ne, ne! Nemoj to raditi!' vikala sam, a on mi je drugom rukom prekrio usta i poklopio svojim tijelom. Kremom mi je namazao anus i silovao protiv moje volje. Užasno me boljelo, vrištala sam, ali on je sve moje vriskove prigušio svojom rukom na mojim ustima. 'Eto, vidiš da to nije ništa, bit ćeš moja žena, vidiš da to nije ništa strašno. Malo pretrpiš i sve je u redu'", dodala je za Slobodnu.

Rekla je potom i kako je odmah htjela nazvati policiju, ali je on to primijetio.

"Počeo me zvati "ljubavi" i rekao je da je gladan. Dala sam mu nešto jesti i kad je pojeo, rekao je da je još gladan i da naručimo pizzu. Čekao je pizzu 20 minuta i kad su nam javili da je gotova, izašao je. Pitala sam ga hoće li se vratiti, a on mi je na to rekao: "Što misliš, hoću li se vratiti?" Bilo je oko 21.30. Otišao je i više se nije vratio. Poslala sam mu poruku "Dođi, vrati se, popričat ćemo", s namjerom da u međuvremenu nazovem policiju i da ga oni dočekaju, ali nije odgovorio. Ostala sam u suzama, uzela sam sredstva za smirenje i bolove, nisam mogla spavati…", ispričala je.

Ujutro prijavila silovanje

Kaže i kako je ujutro dobila njegovu poruku.

"Ti si divna osoba, hvala ti na svemu, ali ja se nisam zaljubio. Zbogom, ovo je kraj našeg druženja." Kaže kako je poruku dobila oko osam, a silovanje je prijavila oko devet sati. 

"Nazvala sam policiju i prijavila silovanje. Oko devet sati otišla sam u postaju, a oni su me odveli na medicinski pregled. Te nedjelje, negdje u večernjim satima, uhićen je kod Zadra. A ja sam ostala u traumi iz koje ne mogu doći k sebi", rekla je i ispričala kako je znala da je prije prvog susreta otkrila kako je muškarac imao problema sa zakonom, ali i kako neće stati dok ne bude odgovarao.

"Nisam htjela unaprijed suditi. Tada se još nismo bili ni vidjeli. Rekla sam sebi, ako to nije to, neka svatko ide svojim putem. Pogriješila sam. Ono što se dogodilo meni znamo samo on, ja i Bog. I dok sam živa, neću stati dok za to ne bude odgovarao", zaključila je za Slobodnu.

Nema tragova silovanja?

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo, kojem je policija privela muškarca sa zadarskog područja, osumnjičenog je pustilo da se brani sa slobode nakon što je ispitan.

Naime, liječničkim pregledom oštećene žene nisu nađeni nikakvi tragovi nasilja, niti na genitalnom području niti drugdje po tijelu, a nikakvi takvi tragovi nisu pronađeni niti na tijelu prijavljenog.

Također, ni u apartmanu u kojem je oštećena navodno silovana nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali na to da je bilo nekakve borbe - ništa nije bilo razbacano, razbijeno, poderano, nije bilo tragova krvi, pramenova kose i bilo čega drugog, javlja Slobodna Dalmacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara