Katolički ekstremist Planinić držat će predavanje liječnicima o "pravu na život"

Katolički ekstremist Planinić držat će predavanje liječnicima o "pravu na život"

Foto: FAH

ODVJETNIK i ekstremni katolički aktivist, Krešimir Planinić, bit će jedan od predavača na 1. hrvatskom kongresu medicinskog prava. Kongres će se održati u Osijeku od 3. do 5. studenog u Osijeku. I ništa ne bi bilo čudno, jer Planinić vjerojatno nešto i zna o medicinskom pravu, da ovaj odvjetnik ne sudjeluje u sekciji koja se bavi carskim rezom.

Govorit će o slobodnom odlučivanju na rađanje

I dok će liječnici i drugi stručnjaci govoriti o temama poput: “Carski rez u 21. stoljeću - ide li Hrvatska putem estetske kirurgije ili lošom kliničkom praksom?”, “Stav zatkom kao obligatno pravo na carski rez?” ili “Carski rez kao pravo pojedinca”, Planinić će govoriti o svojoj omiljenoj temi – Slobodnom odlučivanju o rađanju djece.

S obzirom na to da je jedan od najglasnijih zagovornika zabrane prava na pobačaj lako je zaključiti što će reći, odnosno s iznimno velikom sigurnošću se može pretpostaviti da će liječnike uvjeravati da žene ne smiju same odlučivati hoće li ili neće roditi, a da bi oni trebali prestati obavljati abortuse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planinić sudjeluje u gotovo svim pravnim akcijama udruge U ime obitelji pa je tako sudjelovao i u procesu kojim se od Ustavnog suda tražilo da pobačaj proglasi neustavnim.

Marija Selak se pita tko je žena i što je dijete

“Žena odlučuje s vlastitim tijelom, dok u pitanju nije nečije drugo tijelo”, izjavio je Planinić nakon što je Ustavni sud odbacio njihov zahtjev, ali i naložio Saboru da izmijeni zakon.

Osim Krešimira Planinića na konferenciji će govoriti i Marija Selak sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Ona će se, također u sekciji za carski rez, predstaviti pitanjem “Tko je žena, tko (što) je dijete”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara