Kaufland donira voće i povrće za 24 osnovne škole do kraja školske godine

Kaufland donira voće i povrće za 24 osnovne škole do kraja školske godine

Foto: Kaufland

KAUFLAND Hrvatska svakog će tjedna donirati voće i povrće za 24 osnovne škole diljem zemlje do kraja školske godine 2017./2018.
 
U svibnju ove godine organizirano je natjecanje za osnovne škole u Hrvatskoj u kojemu su mogli osvojiti besplatno voće i povrće za čitavu školsku godinu.  Pobijedile su 24 škole, a prošlog su tjedna uručene prve donacije.

U Kauflandu javljaju kako škole koje nisu pobijedile jednako tako nisu ostale praznih ruku. Svim školama koje su se natjecale poklonili su košaru punu svježeg voća i povrća. 

"Preko 60 posto voća i povrća je iz Hrvatske"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Kaufland se odlučio osigurati dovoljnu količinu voća i povrća tjedno za svako dijete, što su ukupno 2,5 tone tjedno, odnosno preko 85 tona svježeg voća i povrća godišnje. Kao društveno odgovorno poduzeće, prije svega se zalažemo za zdravlje djece u Hrvatskoj.

Prema podatcima Svjetske zdravstvene organizacije WHO, pretilost u djece jedan je od najozbiljnijih problema 21. stoljeća. Stoga ovim projektom djeci želimo pružiti mogućnost zdravog odabira namirnica te u njima želimo pobuditi interes za zdravom prehranom, i to raznolikošću", kažu u Kauflandu.

Navode kako su kreirali godišnji plan voća i povrća koji se svakog tjedna razlikuje, a između ostalog on sadrži grožđe, nektarine, jabuke, kruške, mandarine, banane, kivi ili pak krastavce, rajčice, blitvu, kelj, poriluk, cvjetaču, mrkvu i svježu, zelenu salatu.  Također ističu kako je preko 60 posto voća i povrća hrvatskog porijekla.

Pogledajte popis škola koje će dobivati besplatno voće i povrće.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara