Kazna zatvora za razbijanje automobila srpskog odvjetnika

Tekst: M.M.
Foto: Admir Buljubašić (Cropix)

"OPĆINSKO državno odvjetništvo u Dubrovniku predložilo je da se svakom okrivljeniku izrekne po bezuvjetna kazna zatvora", stoji u priopćenju Državnog odvjetništva u Dubrovniku koji smatraju da je trojici vandala koji su oštetili automobil poznatog beogradskog odvjetnika ispred Hotela Plat, zatvorska kazna jedina primjerena za njihov "zločin iz mržnje".

> Priznali da su razbili automobil beogradskog odvjetnika pa ih pustili na slobodu

>Policija identificirala tri mladića iz Župe dubrovačke koji su oštetili srpski automobil

Podsjetimo, 21-godišnji I. Marinović, 21-godišnji I. Račić te 24-godišnji J. S. Nardelli u srijedu su oko dva sata ujutro probušili zadnju lijevu gumu, razbili lijevo bočno staklo, odvalili retrovizor s vozačeve strane kao i prednje vjetrobransko staklo na Peugeotu 407 poznatog beogradskog odvjetnika Branislava Popovca pričinivši štetu od desetak tisuća kuna.

Priznali pa pušteni

Nakon što su identificirani zahvaljujući nadzornoj kameri, mladići su privedeni dan kasnije u stanicu dubrovačke policije, a pred istražnim sucem Zlatkom Vranješom priznali su da su demolirali automobil beogradskog odvjetnika. Nakon saslušanja istražni sudac pustio ih je na slobodu. Državno odvjetništvo danas se javilo priopćenjem u kojem se traži, kako smo rekli bezuvjetna zatvorska kazna.

"Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podnijelo je optužni prijedlog protiv hrvatskih državljana I. M. (1988.), I. R. (1988.) i J. S. N. (1985.) zbog počinjenja kaznenog djela uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 222. st. 1. Kaznenog zakona u svezi čl. 89. st. 36. Kaznenog zakona kvalificiranog kao zločin iz mržnje", stoji u priopćenju DORH-a u kojem se dodaje da su dogovorno i zajednički krenuli u demoliranje automobila, "zbog mržnje prema državljaninu Srbije, odnosno zbog njegove nacionalnosti".

Dobio otkaz

Kako doznajemo jedan od trojice mladića bio je zaposlenik Hotela Plat, a jučer mu je navodno uručen otkaz.

Svakako dodajmo i informaciju kako je vandalski čin snažno odjeknuo u Srbiji, a gotovo svi mediji zaključuju kako su tim činom definitivno pali u vodu svi napori turističkih djelatnika Hrvatske da Srbe dovedu na Jadran.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara