Kazneno prijavljeni osnivači logora Bučje

NA INICIJATIVU Udruge branitelja Pakraca i Lipika te uz suradnju odvjetničkog ureda Berislava Živkovića danas je podnesena kaznena prijava protiv 11 osoba koje se smatra da su po zapovjednoj odgovornosti odgovorne za osnivanje logora Bučje. U njemu su bili zatočeni zarobljenici s pakračkog, lipičkog, novogradiškog, virovitičkog, požeškog, daruvarskog i područja Grubišnog Polja.

Spis pod nazivom "Logor Bučje" u pravosudnu je proceduru predan 30. travnja ove godine i predstavlja cjeloviti predmet koji obuhvaća zločine počinjene u vremenu postojanja logora Bučje. Branitelji ističu da je kroz logor prošlo preko 250 zatočenika s područja zapadne Slavonije.

Podnositelji prijave ističu da ista osim što ima pravnu opravdanost, prije svega predstavlja poruka žrtvama da pravna država neće zaboraviti njihovu patnju i stradavanje. Također, prijava je poruka zločincima da neće mirno spavati bez obzira na vrijeme koje je prošlo od počinjenja zločina.

Dokumentaciju i cjelokupan materijal koji je predan u kaznenoj prijavi, prikupili su branitelji uz pomoć odvjetnika i bez ikakve pomoći Državnoga odvjetništva ili drugih za ratne zločine zaduženih institucija.

I.K.
Foto: pakrac.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara