Kći preminulog vatrogasca: Bio je najbolji otac, najbolji prijatelj i uzor svima

Kći preminulog vatrogasca: Bio je najbolji otac, najbolji prijatelj i uzor svima
Foto: Facebook

DAVOR KOVAČIĆ, nakon 15 godina i stotina intervencija, u petak je preminuo spašavajući imovinu Zagrepčana. Bio je dobrovoljni vatrogasac i otac troje djece. I djeca su mu vatrogasci.

>> Vatrogasac preminuo tijekom intervencije u Zagrebu, kolege se opraštaju od njega

''Osim toga što je bio najbolji otac, bio je i najbolji prijatelj i uzor svima nama i neki su znali reći da stavlja to što radi ispred svoje obitelji, kad su bile poplave, kad je gorila Dalmacija, nema te po 10 dana, dva tjedna. Rekli su mu: 'Čekaj, čovječe, pa ti umjesto da si na moru s djecom i ženom ti si tamo'. Ali to je ta neka ljubav prema tome'', rekla je za Dnevnik Nove TV Davorova kći Lucija.

Davor je bio član DVD-a Kustošija. Objavu vatrogasaca s Facebooka prenosimo u cijelosti.

"Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim djelima i riječima, a najviše po dobroti srca.” 

Veliko hvala Davoru Kovačiću, članu DVD Kustošija koji nas je napustio u 53-oj godini života dok je svojom nesebičnošću i hrabrošću čuvao naš voljeni Grad! Sa sinoćnje intervencije radi posljedica nevremena koje je zahvatilo Zagreb Davor se nije vratio svojoj obitelji kojoj u ime JVP Zagreb, cijelog Grada Zagreba i svih naših službi izražavamo najiskreniju sućut kao i cijelom DVD-u Kustošija radi izgubljenog člana.

Pomažući pri ispumpavanju vode iz jednog zagrebačkog stana Davoru je pozlilo, unatoč intervenciji Hitne medicinske službe nažalost nije bilo pomoći. Naš heroj odradio je i bezbroj intervencija na sanacijama od posljedica potresa. Veliko hvala za sve, neka ti je laka hrvatska zemlja", napisali su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara