Kerumov čovjek: Jure Šundov preuzeo odgovornost za aferu vrtići!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Duje Klarić / Cropix

JURE ŠUNDOV, Kerumov zamjenik, preuzeo je na sebe odgovornost za aferu vrtići. Sutkinji Željki Matkov priznao je kako je upravo on dao nalog da se zatraži ponuda tvrtke Taho Keramika gradonačelnikova prijatelja Ivice Livaje. Grad je dobio i ponudu tvrtke Građenje, ali je Livajina ponuda bila 20 tisuća kuna povoljnija, obrazložio je Šundov te još jednom istaknuo kako je bila riječ o žurnom poslu, jer se primicala jesen, a 600 djece nije imalo mjesta u vrtićima. 

Suđenje završeno, presuda u svibnju

Iduće ročište zakazano je za 18. svibnja. Svi svjedoci su saslušani, obrana i optužba održat će završne riječi, nakon čega bi trebala slijediti presuda. Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je novčanu kaznu, za Grad 150 tisuća kuna, a za gradonačelnika Keruma 50 tisuća kuna. Moglo bi se lako dogoditi da umjesto gradonačelnika osude njegova zamjenika. 

Šundov je nakon izlaska iz sudnice pažljivo birao riječi. Tko je dao nalog, nije htio reći, čak ni nakon višeminutnog inzistiranja okupljenih novinara. Problema nikakvog nema jer je ugovor s Livajom raskinut pa mu Grad nije platio ni lipe, obrazložio je Šundov tezu obrane. Pitanje je samo što bi bilo da Index nije otkrio aferu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara