Kineska državna agencija: Socijalizam najbolji put za iskorjenjivanje siromaštva

Kineska državna agencija: Socijalizam najbolji put za iskorjenjivanje siromaštva
Foto: EPA

DVIJE godine do kraja roka kojeg je kineska vlada zadala za potpuno iskorjenjivanje siromaštva u ovoj zemlji ključnu ulogu ima socijalistički sistem, piše državna kineska novinska agencija Xinhua.

"Socijalizam znači napredak. Napredak mora služiti zajedničkom prosperitetu za sve”, izjavio je predsjednik Xi Jinping tijekom posjete jugozapadnom dijelu zemlje, odnosno gradu pokrajini Chongqing. 

Komunistička partija Kine obećala iskorijeniti siromaštvo do 2020.

Komunistička partija Kine objavila je rat siromaštvu i obećala je 2017. godine da će ga iskorijeniti u svim zaostalim dijelovima zemlje i to do kraja 2020. godine.

Smanjenje siromaštva postalo je tako strateški zadatak za zemlju, piše državna agencija, a vlasti su na svim razinama poduzele korake kako bi se ispunio na vrijeme.

Siromaštvo smanjeno sa 97.5 posto na 1.7. posto u 40 godina

"Kineski socijalistički sistem omogućio je ujedinjenje svih raspoloživih resursa za ostvarenje cilja od početka do kraja, posebno kad je riječ o prihodima. Zahvaljujući mukotrpnom radu, više od 700 milijuna Kineza izašlo je iz siromaštva u posljednja četiri desetljeća, a stopa siromaštva se u ruralnim krajevima smanjila s 97.5 posto u 1978. na 1.7 posto", piše Xinhua.

Članovi stranke, uključujući vladine službenike, vojnike i visokoobrazovane radnike, poslani su diljem zemlje u siromašne krajeve kako bi radili na ostvarenju glavnog vladinog zadatka.

Dvije godine do isteka roka, zemlja se nalazi u kritičnom trenutku završetka najtežeg zadatka svoje kampanje smanjenja siromaštva. Socijalistički sistem nastavit će pokazivati svoju snagu u posljednjim fazama borbe, piše državna agencija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara