Kirin može zaraditi na vlastitoj gluposti?

MINISTAR Ivica Kirin pravim je primjerom kako zaraditi na vlastitoj gluposti. "Prvi pendrek" u Hrvata uskoro bi tako, ako je vjerovati onome što je Nova TV objavila, mogao ostvariti zaradu na osnovu toga što je, zahvaljujući manjku opće kulture, najpoznatiji online video servis na svijetu YouTube, prekrstio u - Jubito.

"Ja sam školovan i akademski obrazovan građanin, za razliku od onih koji me kritiziraju. I oni na “Ju bi to” nek´ pokažu svoju spremu, ovoga...Diplome, pa onda možemo razgovarati." - kazao je nedavno u jednom od svojih legendarnih televizijkih nastupa ovaj apsolutni miljenik Youtubea kada su video zapisi u kategoriji komedije u pitanju.

Domišljatim poduzetnicima nije trebalo dugo vremena da se u prodaji nađu majice i ostali predmeti s natpisom "Jubito", a nakon što je valjda čuo da se majice s njegovim "biserom" nemilo dobro prodaju, ministar je odlučio zgrabiti svoj dio kolača, ako ne i cijeli.

"Ministar je iznio prijedlog da kad se netko već tako duhovito šali na njegov račun i marketinški to dobro iskorištava, onda bi dio tog marketinškog kolača mogao ustupiti Zakladi policijske solidarnosti i dio novca bi na taj način išao obiteljima policajaca stradalih u raznim akcijama." - objasnio je u razgovoru za Index glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun ministrov velikodušni prijedlog.

Na pitanje hoće li ministar, kako su neki to već najavili, zatražiti i zaštitu autorskih prava (iako je, budući da se autorskim djelom smatra tvorevina s područja književnosti, znanosti, umjetnosti i drugih područja stvaralaštva, teško procijeniti na što je ministar točno mislio kada je odlučio na produkt svog (akademskog) neznanja staviti embargo), Mehun odgovara: "Pa, ministar je najavio mogućnost konzultiranja pravnika po tom pitanju".

"Autori tih komericijalnih marketinških stvarčica mogli bi razmišljati da svoju zaradu podijele sa Zakladom policijske solidarnosti." - kaže glasnogovornik MUP-a. Ako se glasnogovornikove riječi uistinu obistine, a autori humorističnih video uradaka na Youtubeu čiji su glavni predmet "obrade" Kirin i njemu slični Sanaderovi loše odabrani čuvari državnog pečata, novčanik spomenute zaklade mogao bi ubuduće biti itekako podebljan.

Spomenimo još samo kako je Kirin u intervjuu za Večernji list kazao kako on dobro zna što je YouTube i da "redovito surfa", te da "Jubito nije lapsus, nego smišljeno rečena šala". 

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara