Klein optužuje NATO zbog neuhićenja Karadžića

UMIROVLJENI američki general Jacques Paul Klein optužio je u ponedjeljak, na odlasku s mjesta posebnog izaslanika glavnog tajnika UNa u BiH, NATO da nema dovoljno volje uhititi najtraženijeg ratnog zločinca današnjice bivšeg vođu bosanskih Srba Radovana Karadžića.

Klein je time ponovio kritike na Sjevernoatlantski savez dane ranije u intervjuu britanskom časopisu ´Times´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´To je istina i ja sam posramljen zbog toga. To je šamar u lice svakoj žrtvi Karadžićevih politika i jako je loše što ništa nije učinjeno na tom pitanju. Mislim da je u pitanju nedostatak političke volje´, rekao je Klein u Sarajevu odgovarajući na novinarski upit.

Umirovljeni američki general je nakon ceremonije dodjele certifikata za rad Državnoj graničnoj službi BiH ustvrdio kako nema razloga da najjača vojna alijansa u povijesti svijeta ne može uhititi najtraženijeg ratnog zločinca. Dodao je da se zbog toga tvrdolinijaši u srpskome entitetu u BiH snažno opiru promjenama.

´Sve dok srpski vođa ne bude priveden u Haag, u Bosni i Hercegovini neće biti napretka´, izjavio je Klein londonskom Timesu dodajući da Karadžić za cijeli Zapad predstavlja međunarodnu sramotu jer simbolizira ´nemoć Zapada pred licem zla´.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara