Klub DC-a traži od Sabora obustavu procesa privatizacije

KLUB DC-a danas je od Sabora zatražio da Vlada obustavi sve započete postupke prodaje poduzeća iz portfelja HFP-a do kraja svoga mandata, da zaustavi proces privatizacije Ine, te što hitnije pripremi izmjene Zakona o privatizaciji.

Predsjednica Kluba DC-a Vesna Škare Ožbolt na konferenciji za novinare u Saboru ocijenila je kako posljednji događaji oko prodaje Sunčanog Hvara pokazuju da ne postoje jasni kriteriji i kontrolni mehanizmi oko daljnje prodaje privatizacijskog portfelja.

Dodala je da se u posljednje vrijeme prodaja hotela na Jadranu odvija bez transparentnog postupka, te je istaknula da je Vlada na početku ove posljednje godine svoga mandata ozbiljno počela predizbornu kampanju prodajom Sunčanog Hvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Kako smo u predizbornom vremenu, za očekivati je da se više neće moći bez incidenata prodati planirani dio portfelja HFP-a. Stoga je, radi zadržavanja međunarodnog kredibiliteta Hrvatske, nužno zaustaviti sve privatizacijske postupke i donijeti kvalitetan Zakon o privatizaciji´, rekla je predsjednica Kluba DC-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara