Klub zastupnika HSU-a čuva mail od Rusak: "Da! Tražila je od nas zaposlenje i novac"

Klub zastupnika HSU-a čuva mail od Rusak: "Da! Tražila je od nas zaposlenje i novac"

Foto: Robert Anić/Pixsell, Index

"ZASTUPNICA Gordana Rusak je od saborskog Kluba zastupnika HSU i NL Stipe Petrina tražila, između ostalog, zapošljavanje Sanele Dropulić i novčani iznos kojim bi raspolagala u okviru svojih projekata iz područja obrazovanja i znanost", tvrdi glasnogovornik Hrvatske stranke umirovljenika Jurica Galešić pokazujući nam mail koji je stigao sa službene adrese Rusak.

Galešić: Rusak je imala posebne zahtjeve

"Ona i Hrelja imali su razgovor o tome da pređe u klub zastupnika, a Rusak je rekla da ima posebne zahtjeve. Nakon razgovora poslala je i mail tajnici Kluba, a nakon vrlo kratke analize zahtjeva Hrelja je nazvao i rekao da se zahtjevima ne može udobrovoljiti", kaže Galešić dodajući kako je priča bila gotova  12. siječnja ove godine kada su odbijeni zahtjevi Rusak.

> Rusak tvrdi da nije uvjetovala prelazak u HSU: To su laži, podbadanja i nemoral

> Prgometova zastupnica prešla u HSLS: Tražila 10 tisuća kuna i zaposlenje prijateljice


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mail je odaslan 12. siječnja sa službene adrese Rusak kojeg koristi na Prirodoslovno-matematičkom Fakultetu, a primila ga je Dubravka Barić, tajnica Kluba. Hrelja je desetak minuta nakon primitka maila odbio zahtjeve.

"HSU je prijedlog zastupnice Rusak odbio jer je tehnički, zakonski i na svaki drugi način nemoguće udovoljiti zahtjevima. Osim toga, zahtjevi su izraz potpune neinformiranosti o tome što je zapravo Klub zastupnika u Saboru. Žalimo zbog nastale situacije, ali na ovakvu trgovinu nismo mogli pristati", kaže Galešić.

Rusak: Laži i podbadanja

Podsjetimo, Index je jučer objavio listu zahtjeva Rusak. Jedan od zahtjeva je izdvajanje oko 10 tisuća kuna mjesečno u zaseban fond s kojim bi Rusak mogla raspolagati za "provedbu znanstvenih projekata", a drugi je zahtjev vezan uz zapošljavanje Sanele Dropulić s minimalnom plaćom od 10 tisuća kuna mjesečno te podpredsjedništvo u klubu zastupnika.  

Rusak je jučer obavijestila kako se pridružila, Klubu saborskih zastupnika HSLS-BUZ kojega čine  Darinko Kosor i Dario Hrebak u ime HSLS-a te Milivoj Špika u ime Bloka umirovljenici zajedno. Na priopćenju bila je potpisana Dropulić i to kao novoopečena glasnogovornica HSLS-a!

Da je Rusak imala zahtjeve, potvrdio nam je još jučer sam Hrelja. Rusak nam još od jučer ne odgovara na pozive i na SMS-ove.

"Toliko laži, podbadanja i nemorala u jednom danu nisam doživjela u čitavom svom životu", kazala je Rusak Hini.

Od DORH-a smo zatražili i očitovanje o ovom slučaju, no do sada nismo dobili odgovor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara