Koalicija HDZ-HSLS-DC-HD: Program za Zagreb je realan i ostvariv

NOSITELJICA koalicijske liste HDZ-HSLS-DC-HD Marina Matulović Dropulić na večerašnjoj predizbornoj tribini u Zagrebu, govoreći o izbornom programu, najavila je povezivanje sitnog i srednjeg poduzetništva, uređenje poduzetničkih zona, te da će se posebna pozornost posvetiti obrtništvu.

Posebno je naglasila da će poboljšati sustav javnog gradskog prijevoza i prigradsku željeznicu i najavila izgradnju novih škola i dječjih vrtića, igrališta i sportskih dvorana, bolju skrb za najpotrebitije te reorganizaciju ustroja sustava domova zdravlja.

Matulović Dropulić na skupu održanom na Tribini Grada Zagreba, za građane Podsljemena, Donjeg i Gornjeg grada i Črnomerca, također je najavila da će Zagreb dobiti trg domovinske zahvalnosti na kojem će biti postavljen spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenica predsjednika stranke, potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor istaknula je da koalicija s HDZ-om na čelu nudi program koji je realan i ostvariv te je pozvala na izlazak na izbore kako bi Grad Zagreb dobio upravu s kvalitetnim i sposobnim ljudima.

Potpredsjednik DC-a Joško Morić i potpredsjednica HSLS-a Dorica Nikolić kritizirali su aktualno gradsko poglavarstvo za nenamjensko i netransparentno trošenje gradskog novca, a da, kako su rekli, u Gradu nije učinjeno gotovo ništa. Iznijeli su podatak da je za proteklog mandata potrošeno gotovo 26,8 milijardi kuna, a da standard građana nije bitno poboljšan. Morić je rekao kako najveći prirez u državi koji plaćaju građani Zagreba znači i odgovornost prema njima te je zatražio potporu na izborima za upravljanje Zagrebom u idućem mandatu.

Predsjednik Hrvatskih demokršćana Ante Ledić kazao je da je nositeljica koalicijske liste Marina Matulović Dropulić sa svojim poznavanjem i razumijevanjem problema Grada Zagreba najkompetentnija osoba za njihovo rješavanje i da za to zaslužuje punu podršku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara