Kod francuske obale nasukao se teretni brod, na površini mora primijećena naftna mrlja

Foto: AFP

JAKO olujno nevrijeme koje je pogodilo Francusku i snažni vjetrovi koji pušu uzrokovali su nasukavanje teretnog broda na francusku atlantsku obalu. Na brodu se nalazi oko 220 tona goriva, a dio je počeo istjecati te predstavlja veliku opasnost za onečišćenje obližnje plaže, piše agencija AP.

19 članova posade plovila TK Bremen evakuirao je helikopter nakon što se brod nasukao nekih sto metara od obale plaže Erdevan u južnoj Bretanji, na sjeverozapadu Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na površini mora primijećena je naftna mrlja dugačka oko jedan kilometar koja se približava plaži. Kroz Erdevan se proteže veliki prirodni rezervat dina i divljeg života. Ta je plaža jedna od omiljenijih turističkih destinacija u Francuskoj.

Stanovnici su upozoreni da ne izlaze iz svojih domova dok su spasilačke ekipe iz broda koji plovi pod zastavom Malte pokušavale ispumpati preostalo gorivo.

Francuska energetska kompanija danas je priopćila kako je oko 320 tisuća domaćinstava ostalo bez električne energije, a diljem Francuske vjetrovi su puhali brzinom od 130 kilometara na sat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara