Kraj drame u Sarajevu: Ubojica dvojice vojnika počinio samoubojstvo

Kraj drame u Sarajevu: Ubojica dvojice vojnika počinio samoubojstvo

Foto, video: klix.ba, N1

NAPADAČ je oko 19:35  u kladionici u Rajlovcu nedaleko Sarajeva otvorio vatru i ubio dvojicu muškaraca, a potom je izašao van te pucao u smjeru autobusa gdje je ranio trećeg vojnika, piše Klix.ba.

Visokorangirani službenik MUP-a Kantona Sarajevo potvrdio je da policija za napad sumnjiči Enesa Omeragića. Spomenuti portal donosi i da je pogođen autobus Gradskog saobraćaja Sarajevu te da su krhotine stakla ozlijedile vozača i dva putnika. Ubijeni su Almir Salkić i Nedeljko Radić. Obojica su pripadnici Oružanih snaga BiH, a stacionirani su bili u obližnjoj vojarni u Rajlovcu. Jedan ubijeni vojnik je Bošnjak, a drugi Srbin.

Osumnjičeni ubojica dvojice vojnika Oružanih snaga BiH, kojeg očevici ubojstva opisuju kao Vehabiju, počinio je samoubojstvo nakon što je policija opkolila njegovu kuću u Sokolju. Navodno se raznio bombom, ali to još nije potvrđeno.

Prema opisu očevidaca radi se o pripadniku vehabijskog pokreta

Ubojica je navodno dok je pucao vikao Allahu Akbar. Vlasti BiH rekle su da je još uvijek rano govoriti o terorizmu.

Kako je za Dnevni avaz rekao Perica Stanić, direktor Državne agencije za istragu i zaštitu, ubojica dvojice vojnika vjerojatno je pripadnik vehabijskog pokreta, a takvim su ga opisali očevici. Za to još nema službene potvrde. Susjedi govore da je riječ o muškarcu koji je poznat po uživanju droga.

Moguće je da se radi o terorističkom napadu

Stanić je formirao tim od pripadnika SIPA-e koji bi trebao ići na očevid, a moguće je da Tužilaštvo BiH napad okarakterizira kao teroristički čin.

"U tom slučaju će SIPA preuzeti slučaj u svoju nadležnost, ali čekamo da se o tome odredi Tužilaštvo BiH", rekao je Stanić.

"To su glasine i insinuacije. Još je prerano i ne možemo apsolutno govoriti na tu temu. Nemamo nikakvih konkretnih informcija, formirane su određene ekipe", na pitanje radi li se o terorističkom činu odgovorio je Vahid Ćosić iz MUP-a Kantona Sarajevo

Ipak, Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić iz Pariza je rekao da je obaviješten o događajima u glavnom gradu BiH te on ne isključuje mogućnost terorizma.

"Znam da su ubijene dvije osobe. Ako se potvrdi da se radi o terorizmu, a postoji vrlo izvjesna mogućnost da se to dogodi, onda je situacija totalne nesigurnosti građana i moramo brzo i efikasno djelovati. Moramo se obračunati s tim jer ćemo doći u situaciju da će nam ti ljudi onemogućiti noramalan život", kazao je Mektić za Dnevni avaz.Do pucnjave je došlo nešto poslije 19:30 sati u Ulici Safeta Zajke, a na mjestu događaja nalazi se nekoliko policijskih jedinica. Rajlovac je predio na samom zapadnom rubu Sarajeva.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara