Kolinda: Amerikanci će odlučiti tko će biti naš sljedeći predsjednik - ovaj, njihov predsjednik

Kolinda: Amerikanci će odlučiti tko će biti naš sljedeći predsjednik - ovaj, njihov predsjednik

Screenshot: RTL Danas

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ danas je u intervjuu za RTL Danas progovorila o nizu nacionalnih i međunarodnih tema.

Osvrnula se i na predsjedničke izbore u Americi, navodeći kako ključnu riječ u odabiru predsjednika imaju građani.

"Amerikanci će odlučiti tko će biti naš sljedeći predsjednik - ovaj, njihov sljedeći predsjednik", brzo se ispravila Kolinda, uz blagi osmijeh zbog verbalnog gafa.

"Kad je tiječ o odnosima SAD-a i Hrvatske, mislim da ovo postignuto strateško partnerstvo ne može biti narušeno. Naravno, svi ćemo se prilagoditi i prihvatiti izbor američkih građana", dodala je.

U nastavku je prokomentirala i poreznu reformu.

"Porezna reforma ohrabruje"

"Mislim da porezna reforma ohrabruje. Znam da nisu svi zadovoljni i da se nekad izvlače elementi koji su negativni. No, gledajući u globali profitirat će svi", kazala je.

"Ona je usmjerena na stvaranje novih radnih mjesta, na rasterećivanje poduzetništva, na pomaganje onima koji su socijalno ugroženi. Držim da će u konačnici dokaz uspjeha porezne reforme biti - konkurentnost Hrvatske, otvaranje novih radnih mjesta, smanjenje nezaposlenosti. Dakle, veći priljev, veća potrošnja koja će svakako utjecati i na činjenicu da će se onda i u sferi socijalnih primanja, odnosno, davanja moći više posvetiti onim najosjetljivijima i najugroženijima", dodaje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara