JAKOVE, IZDRŽI Kolinda izrezala Jakova s fotografije s britanskom kraljicom

JAKOVE, IZDRŽI Kolinda izrezala Jakova s fotografije s britanskom kraljicom

Foto: FaH

BRITANSKA kraljica Elizabeta II. primila je u Buckinghamskoj palači predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović na početku njezina prvog službenog posjeta Velikoj Britaniji.

Njihov susret upriličen je sedam mjeseci nakon što su u ožujku u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj boravili britanski prijestolonasljednik Charles i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, u okviru turneje po regiji. Taj posjet nije imao političku dimenziju, ali je bio usredotočen na jačanje povezanosti dviju zemalja i njihovih građana.

Kolinda se, protokolarno, fotografirala s britanskom kraljicom. U njenom društvu je bio i suprug Jakov koji se nalazio tik iza supruge. Fotografi su tako zabilježili trenutak u kojem se Kolinda smiješi pored vremešne britanske kraljice, dok Jakov stoji tik iza nje. Istu je fotografiju Kolinda objavila na Facebooku s tom razlikom da Jakova - nema.

Naime, predsjednica je iz nekog razloga izrezala dio fotografije na kojoj se vidi Jakov, a stvar je tim čudnija što izrezana fotografija na Facebooku djeluje potpuno nezgrapno jer nije dovoljno široka.

"Ugodan razgovor s kraljicom Elizabetom II. na početku mog posjeta Velikoj Britaniji", stoji u opisu fotografije. O Jakovu ni riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popodne se sastaje s Theresom May

Predsjednica Grabar-Kitarović popodne će se sastati s premijerkom Theresom May u Downing Streetu. Razgovarat će se o bilateralnim odnosima dviju zemalja. Premijerka May ovaj tjedan sa svojim kolegama iz europskih država razgovara i o pripremama za Brexit.

Grabar-Kitarović će se u utorak odvojeno sastati i s britanskim ministrom obrane Michaelom Fallonom i predsjednikom Doma lordova Normanom Fowlerom te predavati na Londonskoj školi ekonomije i političkih znanosti.

Britanski veleposlanik u Hrvatskoj Andrew Dalgleish izjavio je uoči odlaska Grabar-Kitarović u London da posjet predsjednice "potvrđuje važnost koju Ujedinjeno Kraljevstvo pridaje odnosima s Hrvatskom".

"Velika Britanija i Hrvatska danas surađuju u brojnim područjima – od obrane i sigurnosti do turizma, kulture, obrazovanja i globalnih tema. Ali uvijek postoje područja u kojima možemo učiniti i više. Ovaj posjet sjajna je prilika da to naglasimo", rekao je Dalgleish.

Predsjednica će posjet Britaniji završiti u srijedu sastati s ministrom gospodarstva Gregom Clarkom i ručati s predstavnicima banaka i investicijskih institucija. Popodne će posjetiti Bloomberg gdje je predviđen sastanak sa predstavnicima tvrtki i startupova informatičke tehnologije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara