Kolinda napisala uvodnik za mljekarski magazin. Ozbiljno

Kolinda napisala uvodnik za mljekarski magazin. Ozbiljno
Foto: Twitter, Mlijeko i ja

JESTE li ikad čuli za mljekarsku reviju Mlijeko i ja? Ovih dana slavi jubilarnih deset godina, a povodom toga uvodnik za tu reviju napisala je - predsjednica Republike Hrvatske.

"U novom broju naše revije donosimo riječi Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja je istaknula važnost mlijeka u prehrani", i sami su se pohvalili iz Hrvatske mljekarske udruge.

"Iznimno smo ponosni što se rad Hrvatske mljekarske udruge - iako često samozatajan ali ipak ustrajan - prepoznaje i na državnoj razini, i nadamo se da će kao takav postati dio u mozaiku pažnje vrijednih entuzijasta koji rade na korist hrvatskoj poljoprivredi i gospodarstvu", dodaju.

Pa što Kolinda piše o mlijeku? 

Prenosimo dijelove.

"Odrasla sam na mlijeku"

"Mlijeko je namirnica na kojoj sam kao i većina nas odrasla, a naviku pijenja mlijeka prenijela sam i na svoju djecu. Konzumacijom domaćeg mlijeka i mliječnih proizvoda ujedno pridonosimo i kvalitetnijem načinu prehrane, što je osobito bitno za uravnoteženi razvoj djece i mladih.

...

Stočarska tradicija prehranila je mnoge obitelji u prošlosti, a danas se ovaj sektor, kao uostalom i poljoprivredna djelatnost u cjelini nalazi u iznimno složenoj situaciji.

Višestruki pad broja mliječnih krava u odnosu na prosjek Europske unije i proizvodnost mlijeka po kravi dio su poljoprivredne problematika čije rješavanje treba biti visoko na listi prioriteta.

...

Osobito mi je drago što ovim putem mogu uputiti potporu i Hrvatskoj mljekarskoj udruzi na uloženom trudu, entuzijazmu i zalaganju za zdravu prehranu i razvoj hrvatskog mljekarstva, što će, vjerujem, poslužiti kao primjer svima nama kako poticati domaće mljekarstvo, unaprijediti zdravlje i stvarati bolju Hrvatsku."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara