Kolinda pomilovala čovjeka koji ima još jednu optužnicu

Kolinda pomilovala čovjeka koji ima još jednu optužnicu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MINISTAR pravosuđa Dražen Bošnjaković je izjavio kako je naložio "da se ispita kakva su izvješća otišla" iz Ministarstva pravosuđa, a na temelju kojih je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović pomilovala osuđenika za gospodarski kriminal Danka Seitera protiv kojega se vodi još jedan kazneni postupak.

Bošnjaković je kazao da on u to vrijeme, 2016., nije bio na čelu Ministarstva, ali da je dao nalog da se ispitaju poslana izvješća.

"U svakom slučaju, ako u izvješćima koja su otišla od nas nisu percipirali činjenicu da se protiv tog čovjeka vodi određeni postupak, mi ćemo reagirati", kazao je Bošnjaković nakon sastanka predstavnika vlade i inicijative #Spasime.

Stiže novi zakon o pomilovanjima

Na pitanje što je s novim Zakonom o pomilovanjima Bošnjaković je rekao da je Ministarstvo pravosuđa napravilo prijedlog i kontaktiralo s Uredom predsjednice.

"Većinu stvari smo izdefinirali i to će ići vrlo brzo... u sljedećih mjesec dana", rekao je ministar. 

Kolinda nije znala da se protiv njega vodi još jedan postupak

Seiter je pomilovan nakon što je za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju osuđen na godinu dana zatvora, zbog pogodovanja karlovačkom poduzetniku i bogatom donatoru predsjedničine kampanje Nikoli Hanželu.

U izjavi novinarima Grabar-Kitarović je ustvrdila kako nije znala da se protiv Seitera vodi još jedan kazneni postupak, ovoga puta za pogodovanje Zdravku Pašaliću koji nije vratio kredit Karlovačkoj banci.

"Prihvatila sam prijedlog tadašnjeg Povjerenstva za pomilovanja, koje je nastavilo praksu bivših predsjednika da se pomiluje veći broj ljudi. Raspustila sam to povjerenstvo jer nisam htjela bagatelizirati pomilovanja već da se čine kada su doista nužna. Što se tiče toga slučaja, doista nisam znala, a nije znalo ni Ministarstvo koje je pomilovanje predložilo", rekla je Grabar-Kitarović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara