Kolinda već 6 mjeseci ignorira pitanja mladih o problemima, a danas se slika s katoličkom mladeži

Kolinda već 6 mjeseci ignorira pitanja mladih o problemima, a danas se slika s katoličkom mladeži

Foto: FaH

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je u petak izaslanstvo Svjetskog saveza mladih Hrvatske, prokatoličke organizacije mladih, u povodu održavanja 4. tjedna Svjetskog saveza mladih u Zagrebu te istaknula da je važno stvoriti pozitivnu društvenu klimu kako bi mladi ostali u Hrvatskoj. 
 
Tema ovogodišnjeg tjedna je "Ostati u Hrvatskoj: kako i zašto?", a predstavnici Svjetskog saveza mladih Hrvatska o tome i drugim aktualnim društvnim problemima raspravljat će s predstavnicima vlasti, akademske zajednice i medija na okruglim stolovima, panelima i debatama.
 
Predstavnici Svjetskog saveza mladih Hrvatske upoznali su predsjednicu Grabar-Kitarović, koja je i pokroviteljica skupa, s ciljevima okupljanja koji se odnose na podizanje svijesti o problemu iseljavanja mladih. Kazali su kako im je namjera okupiti mlade, stručnjake iz područja demografije, kulture, zdravlja i obrazovanja i predstavnike vlasti u zajedničkoj raspravi o mogućim rješenjima za prepoznati problem.
 
Grabar-Kitarović je naglasila da su pitanja iseljavanja mladih ljudi iz Hrvatske, demografije i demografskih kretanja ključna za sve procese u državi i da su, prije svega, u domeni rješavanja izvršne vlasti, odnosno Vlade RH. Dodala je kako je odgovornost sviju da stvaraju pozitivnu društvenu klimu kako bi mladi ostali u Hrvatskoj te kako će osobno i nadalje poticati pozitivno raspoloženje, vjeru u vlastiti narod i budućnost.
 
S katoličkom mladeži se slika, a za druge mlade nema vremena već šest mjeseci
 
Podsjetimo, prošlog tjedna povjerenica za informiranje donijela je odluku da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović mora odgovoriti na pitanja koja su joj postavili mladi novinari portala srednja.hr o politikama mladih, objaviti ime povjerenika za mlade, kao i imena drugih voditelja ureda na Pantovčaku, imena svih savjetnika i povjerenika te njihov plan i plan rada svakog ureda, kao i godišnje financijske planove.
 
Na upit koji su poslali Kolindi, stigao im je u najmanju ruku začuđujući odgovor. "Informacije koje tražite dostupne su na predsjednica.hr", poručeno im je. Na ponovljeni upit, dobili su još bizarniji odgovor - niz linkova i predsjedničinu poslanicu 'Mladi ostanite u Hrvatskoj'.
 
Dok predsjednica ignorira probleme mladih, kao i njihovo rješavanje, a očito joj nisu draga ni pitanja koja joj mladi postavljaju, našla je vremena za slikavanje s predstavnicima mladih koji je podržavaju. Jesu li je oni, uoči Međunarodnog dana mladih, pozvali da odgovori mladim novinarima te da se pozabavi problemima mladih, nije poznato.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara