Komadina predstavio program i kandidaturu: Ponekad moramo odgovoriti HDZ-u istom mjerom

Komadina predstavio program i kandidaturu: Ponekad moramo odgovoriti HDZ-u istom mjerom

Foto: FAH

PRIMORSKOGORANSKI župan Zlatko Komadina održao je konferenciju za novinare na kojoj je predstavio svoj program i kandidaturu za predsjednika SDP-a.

"Kandidiram se jer želim okupljati i donijeti promjene u SDP, slušati članove stranke i građane koji vjeruju u socijaldemokraciju. Trebamo čuti jedni druge. Da bi mijenjali društvo moramo mijenjati sebe", kazao je Komadina.

Tri cilja

Naveo je i promjene koje planira uvesti.

"Naš prijedlog promjena ima tri cilja: demokratizacija i decentralizacija stranke, okupljanje intelektualnog potencijala, izrada statuta, partikuliranje politika u funkciji društveno-ekonomskih promjena", kazao je Komadina, prenosi N1.

Osvrnuo se i na rad bivše vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada predvođena SDP-om htjela je puno. Bilo bi bolje da su rezultati došli ranije. Pozitivni pomaci su došli prekasno da bi garađani dali povjerenje SDP-u", rekao je. "Svaki čovjek ima pravo na pristojan život i cilj nam mora biti razvijanje potencijala pojedinca i društva", rekao je Komadina.

"Uvjeren sam da SDP-u u treba novi statut i program. Statut ćemo pisati zajedno jer ne može predsjednik dodijeliti statut niti ću biti takav predsjednik", rekao je Komadina.

Mir i red

Komadina je na pitanje novinara o jučerašnjem prosvjedu za Z1 televiziju kazao kako je za slobodu govora te kako nije za kažnjavanje verbalnog delikta.

"Ali drugo su polufašistički ispadi. Nedopustiv je govor mržnje. Odgovornost je vlasti da donese zakon i to sankcionira. Prosvjedi kojima se veličaju neki pokreti, koji nisu donijeli ništa dobro Hrvatskoj ne mogu biti u Hrvatskoj. Moramo se odrediti na kojim smo vrijednostima nastali. Ako se mora tumačiti da smo nastali na antifašizmu onda smo daleko od pravne i demokratske Hrvatske", kazao je Komadina.

Upitan podupire li najavu Zorana Milanovića da bi mogao organizirati prosvjede ako se ovakva politika vlade nastavi Komadina je kazao kako treba odgovoriti.

"Ja sam za mir i red, ali mi nekada isto moramo odgovoriti mjerom kao što se ponaša HDZ. Ja znam naše ljude, oni ne izlaze na prosvjede - oni su kulturni i fini. Neki drugi ljudi izlaze na prosvjede i kad treba i ne treba. Imanentno je ljevici da ne ruši vlast i  da prizna rezultate, ali imanentno je desnici da ne priznaje rezultate izbora i da ruši. Karamarka ne razumijem - on bi trebao, ako nešto zna, prijaviti DORH-u. Ako ne onda bi on trebao biti tužen zbog klevete", kazao je Komadina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara