Komšiću počelo suđenje za napad na Kristinu prije ubojstva, kaže da nije kriv

Komšiću počelo suđenje za napad na Kristinu prije ubojstva, kaže da nije kriv
Pixsell

NA OPĆINSKOM kaznenom sudu u Zagrebu danas je počelo suđenje Davidu Komšiću, ubojici Kristine Krupljan. Komšiću i njegovim prijateljima Arjanu i Armendu Rexhepiju i Filipu Filipoviću sudi se zbog otmice i napada na Kristinu koji se dogodio tri mjeseca prije njezina ubojstva.

Suđenje je trebalo početi u svibnju, ali je odgođeno jer se Armend nije pojavio na ročištu. Ispričao se da je na sezonskom radu u Medulinu. No danas su se sva četvorica optuženih pojavila i održano je prvo ročište.

Podsjetimo, Komšića i njegove prijatelje tereti se da su 27. studenog 2016. oko 5.40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te joj razbili automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kosu.

Tužiteljstvo za Komšića traži dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a za preostalu trojicu dvije godine. Komšić je u travnju nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora za ubojstvo Kristine. Izbo ju je 88 puta, a sad mu se sudi i za brutalan napad na Kristinu par mjeseci prije njenog ubojstva.

Kristinina majka ljutita i razočarana

Index je razgovarao s Kristininom majkom Vesnom Krupljan, koja je nakon današnjeg prvog ročišta u novom sporu protiv ubojice svoje kćeri izašla ljutita i razočarana.

"DORH je predložio sutkinji da kao svjedoke ispitaju Kristinine prijateljice koje su znale sve detalje napada, kao i da ispitaju slučajnog prolaznika koji je u noći napada pronašao krvavu Kristinu i pozvao policiju. Ljuta sam jer je odvjetnica Davida Komšića rekla da se oni ne trebaju ispitati kao svjedoci, već da se ispita samo mene i bivšeg supruga.

Sutkinja je novo ročište zakazala za 5. 10. i tada smo kao svjedoci pozvani bivši i ja, nije spomenula njene prijateljice i svjedoka koji je te noći zvao policiju. Na izlasku iz sudnice sam pitala Komšićevu odvjetnicu ima li ona kćer i kako je mogla tražiti da se ne ispitaju svjedoci, a ona mi je na to rekla: 'To je moj posao'", ispričala nam je Vesna Krupljan.

Kaže kako su te noći u studenom 2016. njenu Kristinu na Bukovačkoj cesti David Komšić i njegovi prijatelji izvukli iz auta, tukli je i čupali za kosu, razbili joj auto i mobitel kad je htjela pozvati policiju, a slučajni prolaznik ju je kasnije, kako dodaje, pronašao krvavu u autu i pozvao policiju.

"Sva četvorica tvrde da nisu kriva"

"Danas su se sva četvorica na sudu izjasnila da nisu kriva za napad na Kristinu, a ja imam sve dokaze i slike od razbijenog auta i mobitela. Meni je nakon Kristininog ubojstva mama od Rexhepija poslala poruku hoću li da mi da 7000 kuna za mobitel ili da mi kupi novi. To mi je napisala lani, nakon Kristininog ubojstva, a ne nakon napada. I Komšićev otac mi je rekao da će mi dati 1000 eura i što ima duga za mobitel. Sad sva četvorica žele dokazati da nisu sudjelovali u napadu i zato su se izjasnili da nisu krivi, no ja ću se boriti za pravdu", rekla nam je Vesna Krupljan.

Podsjetimo, Indexu je nedugo nakon njenog ubojstva odvjetnik Bruno Spiz, kojeg je angažirala Kristinina majka Vesna, rekao da je za napad na Bukovačkoj podigao kaznenu prijavu DORH-u protiv Komšića još početkom prosinca 2016. godine. No kako nam je Spiz rekao, DORH je Kristinu pozvao na razgovor tek tri mjeseca nakon kaznene prijave - i to točno na dan kad je i ubijena.

"Ja sam podnio kaznenu prijavu DORH-u za taj slučaj 6. prosinca 2016. i saznao sam da su Kristinu pozvali na ispitivanje za taj slučaj tek nakon tri mjeseca, točnije na dan kad je ubijena. Odgovornost za ovo leži na DORH-u i policiji. Ne mogu oni prebacivati odgovornost jedni na druge. Oni su represivni aparat koji mora biti jedinstven. DORH nije ništa napravio da zaštiti Kristinu iako su znali da je Komšić imao zabranu prilaska njoj od 2015.", rekao je za Index Bruno Spiz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara