Konferencija za novinare predsjednika LS-a

predsjednik Liberalne stranke Zlatko Benašić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako je premijer Ivo Sanader imao veliku priliku da "dovede u red neke svoje ministre i članove stranke" s obzirom na to da su pitanja sukoba interesa i tajnih službi iznimno važna za Hrvatsku.

No, rekao je Benašić, premijer tu priliku nije iskoristio, te je time propustio da njegova stranka bude uzor drugima u Hrvatskoj.

Predsjednik LS-a izrazio je nakon toga veliku zabrinutost stanjem gospodarstva u Hrvatskoj.

"Ako ova Vlada ne pokrene proces decentralizacije i stimulacije razvoja svih regija znatno ravnomjernije nego što se to danas čini, Hrvatska će se naći u ozbiljnim raskolima i konfliktima, a tragovi toga naziru se već danas", rekao je među ostalim Benašić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o danas potpisanom sporazumu o osnutku "Koalicije Istre", predsjednik LS-a istaknuo je kako je u doba političkih sukoba potpisivanje koalicije pet stranaka (HNS, LS, HSLS, HSS i DSZ) događaj od prvorazredne važnosti ne samo za Istru, nego i za Hrvatsku.

Odgovarajući na novinarska pitanja, odbio je bilo kakvu mogućnost suradnje s HDZ-om i ocijenio da je u posljednje vrijeme desnica u Hrvatskoj učinila mnogo toga lošeg da bi bila prihvatljiva LS-u.

O mogućoj koaliciji s HNS-om i Librom rekao je kako je o tome nakon izbornog sabora stranke razgovarao s predsjednicom HNS-a Vesnom Pusić, no, dodao je, u ovom trenutku takva koalicija nije realna.

"Mi smo za ujedinjenje na elementarnim, ravnopravnim temeljima i načelima. U takvoj koaliciji trebao bi se osjećati liberalni kontekst, a s obzirom na to da u predloženom segmentu nije bio vidljiv, takav koncept suradnje nije nam bio prihvatljiv", zaključio je Benašić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara