"Korade je još jedan general u bijegu od države koju je stvarao"

"Korade je još jedan general u bijegu od države koju je stvarao"

RAVNATELJ policije Marijan Benko je na samom početku HRT-ove večerašnje emisije "Otvoreno" demantirao medijske napise o tome da je Petriševa djevojka gola i vezana izbačena iz automobila, odnosno da je taj događaj bio razlog što je policijska ophodnja kasnije pronašla Petriševo tijelo.

Tijekom emisije se u studio javio Fran Olujić, odvjetnik Maria Koradea koji nije mogao potvrditi da je njegov klijent uhićen. Prema Olujićevim riječima, mladi Korade se ispituje na policiji, a o njegovom statusu će se tek kasnije nešto više znati.

General Željko Sačić, suborac Ivana Koradea, izrazio je "nevjericu" da bi njegov ratni drug mogao učiniti takav zločin te je rekao da će branitelji uz "brata Koradea biti 100 posto". Ipak ga je preko televizije pozvao da se preda "jer nije kraj života tamo gdje ide".

Psihijatar dr. Herman Vukušić je izrazio skepsu prema - kako sam kaže "laičkim" - špekulacijama kako bi Koradea, odnosno bilo kojeg drugog hrvatskog branitelja na zločine ovakve vrste mogao nagnati PTSP.

Psihijatar prof. dr. Vladimir Gruden tvrdi da su korijeni "epidemije nasilja" u tome što moderni senzacionalistički mediji forsiraju "užitak radi užitka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedeljko Pintarić, urednik "Glasa koncila", smatra da je za epidemiju nasilja odgovoran rasap obitelji i mediji, kao i novi generacijski svjetonazor temeljem kojeg mladi više ne pokazuju nikakvog ponašanja prema starijima.

Furio Radin je izjavio da se današnji slučaj, ukoliko je s njim Korade povezan, mogao spriječiti da je pravosuđe funkcioniralo, jer se ekscesi za generala povezuju više od deset godina. Slaven Letica, pak, kaže da je tu trebao intervenirati generalski zbor.

Sandi Blagonić je rekao kako mu je zanimljivo da su zajedno s Koradeom već tri hrvatska generala postali bjegunci od države za koju su se borili, a da je za eksploziju nasilja djelomično kriva i "nacionalistička mitologija" koja od "ratnog zločinca kao što je Mirko Norac pravi nacionalne heroje".

R.R.
Foto: antegotovina.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara