Kosor i Mesić u rezidenciji bivšeg predsjednika "čavrljali" o gospodarstvu

Kosor i Mesić u rezidenciji bivšeg predsjednika "čavrljali" o gospodarstvu

Tekst: J.C.
Foto: Davor Pongračić / Cropix

JADRANKA KOSOR prvi je put posjetila Stjepana Mesića u njegovoj novoj rezidenciji u Grškovićevoj ulici. Glavni dio razgovora između premijerke i bivšeg predsjednika vodio se o gospodarstvu pa su se na tapetu tako našli seljački prosvjedi, ali i situacija u Ini. Mesić i Kosor dogovorili su da će se uskoro ponovno sastati, ovoga puta u Banskim dvorima.

"Kod seljačkih je prosvjeda bitno naglasiti da nismo povećali proračun, što smo najavljivali i na samom početku", rekla je Kosor. Ivi Josipoviću je, pak, zbog potpore koju je iskazao seljacima, premijerka poručila da nije bio dovoljno upućen u sve što se zbivalo.

"Josipović se još malo uhodava"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da predsjednik Josipović nije imao sve informacije. No, njegovo je pravo da razgovara s kim god hoće, na način koji hoće", kaže Kosor i ističe kako je najnovija neslaganja u mišljenjima neće spriječiti u pokušaju da s Josipovićem ostvari dobru suradnju. "Mislim da se Josipović još malo uhodava na početku mandata. Na neki način, svi smo mi tu relativno novi", kaže Kosor.

Premijerka je najavila i nove mjere kojima bi se trebala osigurati stabilnost proračuna i gospodarski rast. S novim će mjerama, ističe, Vlada izlaziti gotovo svaki tjedan! "Jačanje gospodarstva je cilj svih ciljeva i zato ćemo s ponekom novom gospodarskom mjerom izlaziti svakih desetak dana", kaže Kosor, ali ne želi otkriti kakve se mjere planiraju.

Što je s novcem od Ine?

Mesić i Kosor razgovarali su i o najnovijim zbivanjima u "bermudskom trokutu" Ina-MOL-Podravka, ali o Damiru Polančecu, kaže premijerka, nije se pričalo. "Istina o Ini se mora utvrditi jer kad se nekome ustupa najveće hrvatsko blago, onda treba znati koliko to košta i tko je što platio", kaže Mesić. Kosor je ponovila svoju dobro naučenu mantru o borbi protiv korupcije te izrazila potporu svim institucijama koje su dio te borbe. Nedodirljivih nema, čuli smo još jednom, bez obzira na stranačku pripadnost: "Vjerujem da ćemo u tome imati i potporu SDP-a".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara