Kosor: Kako nitko iz Josipovićeva tima nije znao da je Mlinarić kažnjen?

Tekst: I.Kri.
Foto: Mario Pušić (Cropix)

PREMIJERKA Jadranka Kosor danas je u Varaždinu na proslavi 20. obljetnice HDZ-a Grada Varaždina i Varaždinske županije komentirala novi gospodarski tim predsjednika Ive Josipovića.

"Vlada je otvorena za suradnju sa svima pa i s jednim takvim savjetničkim timom, u kojem sjede ljudi koji predstavljaju određene tvrtke. Svatko tko u Hrvatskoj obnaša vlast mora raditi u okviru svojih ustavnih ovlasti. Vlada vodi gospodarsku politiku, mi imamo Ministarstvo i ministra gospodarstva i paralelno ministarstvo ne dolazi u obzir", kazala je danas premijerka te dodala kako je malo iznenadio izbor savjetnika, jer nad njima vise mnoga pitanja nakon nekoliko skandala koji su otkriveni. Dodala je i kako je većina Josipovićevih savjetnika u prošlosti žestoko kritizirala Vladu.

Jadranka Kosor je prokomentirala i odustajanje od Mate Mlinarića kao savjetnika za poljoprivredu. "Meni nije jasno kako u tom timu nitko nije znao za čovjeka koji nije samo osumnjičen nego i kažnjen zbog nekih dijela i to kaznenih djela", rekla je Jadranka Kosor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak oporavka tek sljedeće godine

Kosorova je danas rekla kako je prva aukcija HBOR-a za kredite prošla uspješno, a službeni podaci će biti objavljeni početkom sljedećeg tjedna. Kamate za gospodarstvenike koji će dobiti novac sa ove aukcije trebale bi biti između 5 i 5,5 posto.

"Vlada RH čini sve da pomogne Hrvatskom gospodarstvu da se izvuče iz krize i mislim da uz ove mjere možemo očekivati da će početkom sljedeće godine gospodarstvo krenuti uzlaznom putanjom", kazala je danas premijerka te dodala kako će za desetak dana biti održana i druga aukcija za tvrtke koje su u teškim financijskim problemima. U vezi s tim je rekla i radnicima varaždinskog Varteksa da se ne predaju u svojoj borbi. Premijerka je rekla i da od gospodarstvenika očekuje da učine sve kako bi se spasilo svako radno mjesto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara