Kosor: Mesić mi se nije ispričao

Kosor: Mesić mi se nije ispričao

HDZ-OVA predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor danas je u razgovoru s novinarima o tijeku predsjedničke kampanje rekla da joj se protukandidat i aktualni predsjednik države Stjepan Mesić nije u međuvremenu ispričao zbog seksističkih izjava o njoj, niti ima nekakvih najava iz njegovog stožera da bi to mogao učiniti.

Odgovarajući na novinarski upit je li čitav slučaj nastao jer se boji sučeljavanja s Mesićem, Kosor je rekla da je to besmislica te podsjetila da je još na početku kampanje otvoreno rekla da želi sučeljavanje.

Dodala je da joj je, međutim, neprihvatljivo sjesti nasuprot osobe koja ju je izvrijeđala i poslala u predsoblje premijerova ureda te tako vrlo jasno javno rekla da nema što tražiti u kampanji. "To je za mene seksitička izjava", rekla je Kosor podsjetivši da je potpredsjednica Vlade i ministrica i da je to potvrdio i Hrvatski sabor te da, prema tome, očekuje njegovu ispriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upitana očekuje li uopće Mesićevu ispriku, Kosor je rekla da bi se ona na njegovom mjestu ispričala. "Nije to prvi put da na ponižavajući način govori o meni", kazala je Kosor podsjetivši da je Mesić još prije predsjedničke kampanje govorio o njezinoj obitelji i ocu i "dirnuo tamo gdje je najosjetljivija".

"Vremena još ima ...", kazala je Kosor prigodom današnjeg sudjelovanja u humanitarnoj akciji prodaje kolača pod nazivom "Kolačić dobrote" koju je zajedno s HDZ-ovom Zajednicom žena "Katarina Zrinski" organizirala na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Prihod od te akcije namijenjen je jednom od domova za nezbrinutu djecu.

Ne mislim se koristiti istim oružjem ni u jednom trenutku i spominjati bilo što što je u vezi s obitelji Stjepana Mesića, za mene je to apsolutno neprihvatljivo i ponižavajuće, istaknula je.

Predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor sa suradnicima posjetila je jutros i Institut za tumore i onkološki odjel Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, zaželjevši ozdravljenje i sretne božićne blagdane djeci i oboljelima od teških malignih bolesti te ih darivala voćem i kolačima.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara