Kosor "na ti" s Putinom: Posjetit ću ga u Moskvi

Tekst: P.V.
Foto: Goran Mehkek / Cropix

IZLET u Gdanjsk, gdje je sudjelovala obilježavanju 70. obljetnice početka Drugog svjetskog rata Jadranka Kosor okončala je sastankom s jednim od najmoćnijih svjetskih političara, ruskim premijerom Vladimirom Putinom s kojim se očito dobro složila, s obzirom da su tijekom razgovora odbacili formalnosti i, kako kaže hrvatska premijerka, prešli "na ti".

"S premijerom Putinom sam razgovarala o nekoliko tema i izuzetno sam zadovoljna tijekom razgovora. Razgovarali smo, između ostalog, o distribuciji plina i plinovodu Južni tok. Ja sam predložila da taj pravac ide preko Hrvatske i rekla Putinu da smo za to vrlo zainteresirani", rekla je Jadranka Kosor, a ruski premijer navodno nema ništa protiv te ideje.

Hrvatska premijerka je od Putina dobila i poziv da ga službeno posjeti u Moskvi, što je ona prihvatila. Kosor je Putinu kazala da je vrlo zadovoljna što su Hrvatska i Rusija u dobrim odnosima, te kako je Hrvatima drago što im ruski turisti dolaze u sve većem broju.

"Dogovorili smo se da ću posjetiti Moskvu i da ćemo se naći s jakim gospodarskim izaslanstvima kako bi dogovorili neka ključna pitanja", kazala je Kosor koja je na kraju komentirala i svoj ukupni dojam posjeta Gdanjsku: "Najviše se govorilo u užasima Drugog svjetskog rata u kojem su stradali milijuni ljudi, a svim je govornicima bilo zajedničko što su uputili poruku da se takva tragedija više nikad neće ponoviti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara