Kosor pozvala radnike Salonita da prekinu štrajk glađu

Tekst: I.M.
Foto: Duje Klarić/Cropix

NA INICIJATIVU premijerke Jadranke Kosor će se sutra u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva održati sastanak predstavnika resornih ministarstava s predstavnicima Hrvatske udruge sindikata i radnika tvornice Salonit kako bi se razgovaralo o mogućim izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju i Zakona o zaštiti osoba oboljelih od azbestoze.

"Vlada Republike Hrvatske na čelu s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor učinit će sve kako bi se pružila potrebna pomoć i pronašao način trajnog rješenja problema radnika tvornice Salonit u Vranjicu. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor poziva zaposlenike tvornice Salonit da prekinu štrajk glađu kako ne bi dalje narušavali vlastito zdravlje", stoji u današnjem izvješću Vlade.

Radnici Salonita, podsjetimo, predvođeni povjerenikom HUS-a za Dalmaciju Jozom Marićem, štrajkaju glađu već šesti dan. Iako im je iznimno teško i ovakav je štrajk iznimno opasan po njihovo ionako narušeno zdravlje, radnici ističu kako će svaka minuta gladovanja biti isplativa ostvare li svoj cilj.

Jučer je radnicima Salonita u posjetu bio Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša, koji je u ime premijerke Kosor i hrvatske Vlade pokušao nagovoriti preostalih devet radnika da prekinu štrajk glađu. Obećao im je produljenje ugovora o radu do konca godine, ali to nije bilo dovoljno. "Siti smo praznih obećanja", odgovorili su mu radnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara