Kosoričin tajnik poručio branitelju "da je još dobro prošao"

DVA BRANITELJA čiji se slučajevi već tjednima povlače po medijima, gostovali su u emisiji HTV-a Otvoreno, koja je cijelo vrijeme bila na rubu incidenta. Branitelji Ivica Kraker i Anto Jurilj u jednom su trenutku odlučili napustiti emisiju, no voditelj Ladišić nagovorio ih je da ostanu do kraja.
Naime, Ivica Kraker usred emisije odlučio je gledateljima pokazati što je njegov problem, te je s noge skinuo potrganu nožnu protezu i pokazao gel-čarapu koju bi, prema preporuci liječnika, trebao mijenjati svakih mjesec dana, no država mu ju kupuje svakih šest mjeseci.

"Evo, to vam je to. Možda će malo smrdit´, što ćete. Vidite s čim ja živim svaki dan" - prenosi Novi list riječi branitelja Krakera, kojemu je državni tajnik u Ministarstvu branitelja Tomislav Ivić, na to poručio kako je on još dobro prošao.

Ivić, koji je zamijenio ministricu Jadranku Kosor, koja nije mogla doći, navodno zbog službenog puta, rekao je kako je Kraker za razliku od drugih branitelja svoj problem riješio, te da ima devet tisuća kuna primanja, na što je branitelj doslovce poludio, te skoro napustio emisiju.

Nakon emisije, Kraker je, saznaje Novi list, dobio pismenu odbijenicu Ministarstva branitelja za jednokratnu pomoć kako bi popravio protezu i kupio drugu gel-čarapu.

Zanimljivo je i da su u toj emisiji navodno zakazali uređaji koji mjere broj poziva gledatelja koji su odgovorili na HTV-ovu anketu. Ili je razlog zakazivanja uređaja samo u rezultatu. Naime, čak 95,8 gledatelja emisije Otvoreno misli kako Vlada ne čini sve što može da pomogne braniteljima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara