KOSOVSKI PREMIJER REXEPI U WASHINGTONU

Kosovski premijer Bajram Rexhepi razgovarao je u Washingtonu s američkim državnim tajnikom Colinom Powelom o stanju na Kosovu, rekla je u četvrtak navečer glasnogovornica premijera Mimoza Kusari.

Prema njezinim riječima, Powell je podržao provođenje Standarda za Kosovo, zatraživši da se sve strane se uključe u politički proces. Rexhepi je upoznao Powela s problemom 3.000 nestalih osoba o čijoj sudbini se i četiri i pol godine nakon rata ništa ne zna.

Kosovski premijer razgovarao je i s američkom podtajnikom za politička pitanja Marcom Grossmanom o političkim i gospodarskim temama, uključujući proces privatizacije, a bilo je riječi i o potrebi uključivanja predstavnika srpske manjine u političke procese i institucije na Kosovu, rekla je Kusari.

Rexhepi se tijekom boravka u Washingtonu razgovarao i s direktorom za Europu u američkom Vijeću za sigurnost Danom Frideom te je posjetio Pentagon i Kongres.

On će zajedno s izaslanstvom sudjelovati na tradicionalnom molitvenom doručku, na kojemu sudjeluju čelnici i politički predstavnici iz cijelog svijeta.

(Hina)bb br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara