Kostrenčani protiv "Lenčeva" doka u uvali Martinšćici

DOK 11 ´Viktora Lenca´ postavljen je na ulazu u uvalu Martinšćicu u suprotnosti s Prostornim planom uređenja Primorskogoranske županije, Prostornim planom uređenja Općine Kostrene i Detaljnim planom uređenja industrijske i radne zone Martinšćice, stoji u priopćenju predstavnika Kostrene.

Naglašavaju da brodogradilište ´Viktor Lenac´ za postavljenje novoga doka nije ni zatražilo ni dobilo pristanak Općine Kostrene te da je Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša odobrilo da za taj objekt nije potrebno izdati lokacijsku i građevnu dozvolu.

Kostrenčani su ogorčeni pa općina neće odustati od zaštite svojih prava i zahtijevat će da se utvrdi odgovornost osoba koje su omogućile da se radovi u brodogradilištu nazakonito izvedu, stoji u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje su potpisali općinski načelnik i donačelnik Miroslav Uljan i Davor Vičević, predsjednik Općinskog vijeća Ljubomir Paškvan, član Poglavarstva za zaštitu okoliša Vojko Rožmanić, predstavnici udruga Eko-Kvarnera Vjeran Piršić i Eko-Kostrene Blaženko Žgur.

Sidrenje plovnog objekta doka 11, koji služi za zahtjevnije preinake i gradnju brodova, obavljeno je 24. veljače 2003.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara