Kraj za korisnike ilegalnih kopija Windows XP-a?

MICROSOFT je odlučio napraviti korak dalje u borbi protiv vlasnika ilegalnih kopija Windowsa kojih je, ruku na srce, više nego legalnih.

Prošlo je otprilike dvije godine od predstavljanja Microsoftovog WGA alata ili Windows Genuine Advantage Notification čiji je primarni zadatak obavještavanje korisnika kako koriste ilegalnu kopiju Windowsa (kao da to i oni sami ne znaju).

Naravno, ova "smetalica" je ubrzo riješena od strane onih koji se bave ilegalnim softverom. WGA je od ovog tjedna dodatno unaprijeđen pa će tako od sada ilegalni Windowsi XP radnu površinu korisnika učiniti potpuno crnom što će se ponavljati svakih 60 minuta korištenja ilegalnih Windowsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim "zatajenja" ekrana u njegovom donjem dijelu prikazivat će se transparentna poruka o tome kako vi koristite ilegalnu kopiju Windowsa. Sve nuspojave, naravno, mogu se ukloniti instalacijom originalnog softvera.

A sada ono pozitivno za sve vas "zločeste" koji koristite ilegalne kopije softvera - ako radite update vašeg operativnog sustava samo "bacite oko" na ono što instalirate jer možda ne želite WGA Notifications. No, kako to obično stoji u svijetu informatike, kada proizvođač postavi korisniku problem, ovaj ga uvijek zaobiđe.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara