Kramarić o ujedinjenju LS-a, HNS-a i Libre

POTPREDSJEDNIK liberalne stranke (LS) Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku kako bi moguće ujedinjenje HNS-a, LS-a i Libre značilo stvaranje novoga političkog entiteta, koji bi u sebi očuvao liberalno-demokratsku komponentu, ali da u pregovorima o ujedinjenju treba spriječiti majorizaciju.

Na konferenciji za novinare Kramarić je ocijenio kako je, nakon srpanjskog sporazuma tih stranaka o suradnji na lokalnim izborima, to proces koji se može okončati vrlo brzo ili nakon lokalnih izbora kada će se "vidjeti je li ta koalicija nešto donijela ili nije".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamoljen da komentira nedavnu izjavu saborskog zastupnika HNS-a Antuna Kapravljevića kako se ne bi trebalo raditi o ujedinjenju, nego o pripajanju Libre i LS-a HNS-u, s obzirom na broj članova koje imaju te liberalne stranke, Kramarić je kazao: "Ako se tako počne razmišljati onda bolje da taj posao nismo ni počeli. Treba spriječiti majorizaciju i konfederalni princip mora biti polazište za razgovore".

Na upit novinara do komentira poziv čelnika HSLS-a da se njegovi bivši članovi vrate u tu stranku Kramarić je ustvrdio kako se HSLS "mora riješiti svoje pozicije da bude klon HDZ-a" te kako nije moguće da LS u Saboru "djeluje kao opozicija, a HSLS kao pozicija"
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara